Connect with us

Hrvatska

Vijeće za obranu preporučuje Vladi da definira novi model nabave zrakoplova

Objavljeno

-

Foto: Hina

Vijeće za obranu je 14. siječnja 2019. održalo svoju 12. sjednicu.

Priopćenje s Vijeća za obranu prenosimo u cijelosti:

“Vijeće za obranu je 14. siječnja 2019. održalo svoju 12. sjednicu. Na sjednici su potpredsjednik Vlade i ministar obrane te načelnik Glavnog stožera OSRH Vijeću podnijeli izvješće o postupku nabave višenamjenskog borbenog zrakoplova za potrebe OSRH te o stanju ispravnosti borbenog zrakoplovstva.

Na temelju podnesenih izvješća Vijeće za obranu Vladi preporučuje stavljanje izvan snage odluke kojom je ponuda Države Izrael za nabavu borbenog zrakoplova bila određena najpovoljnijom. Vijeće također preporučuje Vladi da definira novi model nabave višenamjenskog borbenog zrakoplova za potrebe OSRH”.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je zatražila od načelnika Glavnog stožera da na sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

Vlada je u četvrtak objavila da će poništiti odluku o nabavi borbenih aviona F-16 Barak, nakon što je izraelsko izaslanstvo ranije tijekom dana izvijestilo hrvatsku stranu da nije uspjelo ishoditi dopuštenje SAD-a za prodaju tih aviona Hrvatskoj.

 

Jan Ivanjek: Prijetnje s kojima će se Hrvatska i hrvatski narod u idućim desetljećima suočiti brojne su i složene

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari