Connect with us

Iz Svijeta

VIKTOR ORBAN: Mađarska više nikada neće pustiti migrante u zemlju

Objavljeno

on

Migrantska ruta može ići kamo god hoće, ali sigurno je da neće prolaziti kroz Mađarsku, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u tjednom intervjuu na radiju

Mađarska nikada više neće dopustiti migrantima da uđu na njezin teritorij, rekao je mađarski premijer Viktor Orban. “Migrantska ruta može ići kamo god hoće, ali sigurno je da neće prolaziti kroz Mađarsku”, izjavio je Orban u tjednom intervjuu na radiju.

Mađarska je bila dio tzv. balkanske rute dok Orbanova vlada nije zatvorila granice najprije sa Srbijom lani u rujnu, a potom s Hrvatskom mjesec dana kasnije – prenosi 24sata.hr

Viktor Orban najnoviju je izjavu dao odgovarajući na nagađanja da bi migranti s balkanske rute mogle skrenuti prema Rumunjskoj i potom ponovno prema Mađarskoj.

Zdrav razum nadvladao neoliberalne dogme i mitove

On je pobjedom razuma ocijenio odluku austrijske vlade da ograniči broj migranata u sljedećih nekoliko godina. “Dogmatsko razmišljanje kapituliralo je pred realnošću i zdravim razumom”, rekao je Orban za radio Kossuth. Austrijska vlada odlučila je ovaj tjedan da će ove godine zaprimiti najviše 37.500 zahtjeva za azil, a do sredine 2019. ukupno 127.500, a njihov ukupan broj ne smije prijeći 1,5 posto ukupnog stanovništva. Makedonija, Srbija, Hrvatska i Slovenija reagirale su tako što preko granice puštaju samo one migrante koje zatraže azil u Austriji i Njemačkoj. Europa ne može primiti ogroman broj migranata bez ograničenja ili provjera, kaže Orban. On je također dao potporu Poljskoj, rekavši da ta zemlja nije učinila ništa što bi trebalo izazvati kritike iz Bruxellesa.

Premijer je dodao da Bruxelles iritira činjenica da postoje snažne nacionalne države.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari