Connect with us

Iz Svijeta

Viktor Orban: Migranti su muslimanska invazivna sila

Objavljeno

-

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da mađarski narod ne želi migrante i da Vlada ne može odbaciti volju naroda kad je riječ o tako značajnom pitanju, istaknuvši da one koji pokušavaju ući u EU ne vidi kao muslimanske izbjeglice, već kao “muslimansku invazivnu silu”.

“Kad su oni koji su 2015. stigli na granice Mađarske ušli u zemlju ilegalno, to nije bio val izbjeglica nego invazija. Nikad nisam razumio kako je Njemačka, primjer discipline i vladavine prava za sve nas, mogla slaviti masovni ilegalni ulazak, anarhiju i kaos kao nešto dobro”, rekao je Orban njemačkom listu Bild Zeitung.

U danas objavljenom intervjuu Orban je istaknuo da je u političkom smislu pitanje migracije problem Europske unije, a u sociološkom je to, kaže, njemački problem.

“Svi migranti žele u Njemačku jer žele njemački život”, istakao je mađarski premijer.

Konstatirajući da je Njemačka uvijek dočekivala migrante dok Mađarska nije, Orban kaže da Mađarska svoj udio pruža tako što štiti granicu Schengenske zone EU-a.

Prema njegovim riječima, u EU hrle ne muslimanske izbjeglice nego ekonomski migranti u potrazi za boljim životom, prelazeći četiri sigurne zemlje “koje nisu bogate koliko Njemačka, ali su sigurne i u kojima nisu morali spašavati živu glavu”, prenosi Kamenjar.com

Naglasivši da mađarski narod ne želi migrante, Orban je rekao da je “to pitanje suvereniteta i kulturnog identiteta” i da se “mora sačuvati pravo na odlučivanje tko će živjeti na tlu Mađarske”.

Također je naveo da će veliki broj muslimanskih imigranata dovesti do paralelnih društava i da je “multikulturalnost iluzija, jer se muslimansko i kršćansko društvo nikad neće povezati”.

“Mi (Mađari) to ne želimo. I ne želimo da nas itko na to prisiljava”, zaključio je Orban.

Višnja Starešina: Viktor Orban između Schumanove i Soroseve Europe

 

Viktor Orban: Migracije su postale problem za demokraciju u Europi

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas