VIKTOR ORBAN: Nedopustivo je da usred Europe, kršćani bivaju ubijani usred božićnih blagdana

8

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u razgovoru za mađarske medije da će 2017. godina biti “godina revolta za demokraciju”.

 

“Nedopustivo je da usred Europe, kršćani bivaju ubijani usred božićnih blagdana. Očito je da, u slučaju imigracije, ništa neće moći ostati kao prije, prenosi Visegradpost.com

Bruxelles se mora promijeniti, imigranti koji su u Europu ušli ilegalno moraju biti deportirani, granice moraju biti zaštićene, a priljev imigranata zaustavljen.”

On navodi da je berlinski napad ponovno dokazao da je “integracija ne-europskih imigranata u Europi bila očiti promašaj”.

“To narušava samopouzdanje zapadnog svijeta. Ekonomski pad, kriminal, terorizam, imigracija, neodlučnost i neiskrenost, to su problemi na koje zapadni vođe nemaju odgovor.”

Viktor Orbán izrazio je želju da se više europskih naroda i političkih opcija pobuni protiv statusa quo i političkim putem svrgnu vođe koji “odbijaju slušati glas naroda”.

“Prošle godine nitko nije očekivao da će Velika Britanija izaći iz Europske Unije, te da će Amerikanci odbaciti Clintonov klan. Nadam se da će se takav trend nastaviti i u 2017. godini, stoga kažem da će 2017. biti godina revolta.”

Upitan što misli o ideji Angele Merkel da zabrani javno nošenje burke u Njemačkoj, Orban se obrušio na Merkel.

“Zapanjen sam tom liberalnom logikom, pozivaju ljude u svoju zemlju, a onda im ne dopuštaju da nose što žele, to mi je teško za razumijeti.

Puno je časnije reći ljudima “ne, ne želimo vas ovdje, ostanite vani, jer predviđamo probleme koji će uslijediti”.

Ako je netko moj gost, kažem mu, ti si slobodan čovjek, oblači se kako god hoćeš dokle god poštuješ naše zakone.

Ali smatram kako je ovo samo zamagljivanje očiju od strane njemačke vlasti.”

VIKTOR ORBAN: Nije napadnut samo Berlin, napadnuta je cijela Europa

facebook komentari

 • Malleus_Haereticorum

  „Nedopustivo je da usred Europe, kršćani bivaju ubijani usred božićnih blagdana. “

  Koji kršćani, Viktore? Zar oni koji se zalažu za ubijanje djece u majčinskim utrobama, koji preziru instituciju braka tako što „vjenčaju“ pedere s pederima i lezbijke s lezbijkama, koji kažu da postoji kontinuirani niz rodova, tako da mužkarac može biti žena jedan dan, a drugi dan nešto drugo ili treće ili četvrto ili ne znam koje, koji su „transrodni“ pa „znaju“ da Bog nije stvorio samo mužko i žensko nego i ne znam kakav sve ne rod? Zar one kršćane koji od kršćanstva znaju samo nabiflati kako nas „Bog sve ljubi“, kako „Bog nikoga ne kažnjava“, kako je Bog milosrdan pa mu je nevažno kakve grijehe čovjek čini i koliko, može činiti koliko hoće i što hoće svejedno će biti spašen. Pitaj, Viktore, te svoje „kršćane“, je li Bog u svojem bezkonačnom milosrđu spasio one ubojice, s kamionima, s eksplozivima, s noževima, silovatelje, i zločince sviju vrsta. Vjeruj mi, odgovorit će ti da Bog sve spašava, da nema kazne. Ako čovjek bude spašen ma kakvu gadost učinio za svoga života u kojemu nije imao ni trunčice vjere u Boga i ljubavi prema Bogu, zašto ne bi činio zala koja čini?

 • Sivooki

  Malju, malju, nije lijepo izvrtati nečije riječi…ni u jednoj rečenici mojoj nisi našao tvrdnju da “nema kazne”…a uza sve kazne i zakone ( i građanske…), ljudi čine sve što čine…
  Bog je Ljubav, hvala Mu.Kad bi primijenio samo svoju pravdu, ni najveći ljubitelji pravde ne bi se mogli spasiti.
  A raskajanom grješniku će oprostiti SVE, i ubojstvo, i pedofiliju i sve ostale grijehe.
  Nadam se da ćeš i ti uživati u Njegovom milosrđu….

 • Malleus_Haereticorum

  Jesam li spomenuo TEBE, ili sam spomenuo „kršćane“ koji su na dohvat ruke Viktoru Orbanu?
  S tom ionako ne želim više diskutirati o tim stvarima zato što se ne želiš odreći svoje zle navike da od drugih tražiš odgovore na postavljeno pitanje, a ti ne odgovaraš ni na jedno pitanje postavljeno tebi.

 • Sivooki

  Poštujem, iako si citirao moje riječi iz naših razgovora….

 • Malleus_Haereticorum

  Te riječi uobće nisu tvoja originalnost niti od koga drugoga ovdje. Prije razgovora s tobom čuo sam iste rečenice bezbroj puta. Ali doslovce iste rečenice. Bile su izrečene i od nazovikatoličkih nazovisvećenika u nazovikatoličkoj crkvi. Čuo sam ih i na Radio Mariji. Eto. Nema razloga da se ti osobno osjetiš prozvanim zbog njih.

 • Sivooki

  Puno mi je lakše….

 • chikkara

  Svi smo mi kršćani jer pripadamo kršćanskom civilizacijskom krugu a ovakvi dogmatičari i bjesnici kao ti, kojima ništa nije dovoljno kršćanski, samo odvraćaju ljude od kršćanskog nasljeđa! Zato olabavi malo i pusti ljude da žive, a Orban pogađa u sridu kao i uvijek!!