Connect with us

Iz Svijeta

Viktor Orban: Štitimo Europu u skladu s europskim pravilima

Objavljeno

on

Mađarska nema namjeru pucati na migrante koji pokušavaju prijeći ogradu koju je podigla na granici sa Srbijom i otvorena je za razgovore o europskim kvotama prihvata izbjeglica kada bude dovršen zid, rekao je premijer Viktor Orban.

[ad id=”68099″]

“Oružje neće biti potrebno… jer će postojati ograda koju se neće moći prijeći. Tkogod će ipak pokušati prijeći ogradu bit će uhićen i sudit će mu se”, rekao je Orban u intervjuu koji je u ponedjeljak objavila austrijska televizija ORF.

Ponovio je i svoje stajalište da mnogi izbjeglice koji žele ući u Mađarsku iz kriznih zona na Bliskom istoku, Aziji i Africi zapravo bježe od siromaštva i nisu pravi izbjeglice kojima treba azil.

“Štitimo Europu u skladu s europskim pravilima koja kažu da se granica može prijeći samo na određenim mjestima, uz kontrolu i nakon registracije”, rekao je u intervjuu.

Upitan o tome hoće li Mađarska prihvatiti sustav kvota koji se razmatra na razini EU-a, Orban je rekao: “Ako europska vanjska granica nije zatvorena nema smisla govoriti o kvotama. Kada dovršimo vanjsku granicu i tako zaustavimo ilegalnu imigraciju, tada možemo razgovarati o rješenjima”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari