Viktora Orbana iz EU optužuju za antisemitizam zbog protivljenja međunarodnom špekulantu i tajkunu Georgu Sorosu

5

Rat Bruxellesa i dužnosnika EU protiv mađarskog premijera nastavlja se, a u poznatom arsenalu optužbi našla se i jedna koja ne zvuči nimalo naivno i bezopasno.

Viktor Orban optužen je za antisemitizam samo zbog protivljenja međunarodnom špekulantu i tajkunu Georgu Sorosu, koji je sasvim slučajno Židov, a mogao je biti bilo koje nacije. No, izjava mađarskog premijera isključivo prema jednoj osobi, Sorosu, koja ima vrlo negativan imidž među ljudima diljem Mađarske, Hrvatske, pa i Europe, bila je dovoljna da se Orbana optuži i etiketira teškim riječima.

Prvi zamjenik Europske komisije Frans Timmerman, nizozemski političar i ljevičar, složio se kada je upitan misli li da je Orbanov komentar O Sorosu zvučao antisemitski.
“Shvatio sam to baš na isti način i bio je zapanjen”, rekao je Timmerman.

A što je Orban rekao? Orban je Europskom parlamentu rekao kako je Soros “američki financijski špekulant koji napada Mađarsku” i koji je “uništio živote milijuna Europljana”.

Mađarski premijer Viktor Orban samo se se suprotstavio Sorosu, poznatom tajkunu i financijskom manipulatoru koji je donirao milijune dolara raznim tzv. civilnim udrugama u Europi. Posljednji čin Orbanovog otpora bio je i uvođenje posebnog zakona kojim se ukida mogućnost djelovanja Soroševog Središnjeg Europskog Sveučilišta, koje je uspostavljeno 1991. nakon što se Mađarska oslobodila sovjetske okupacije duge 45 godina i komunističke strahovlade.

Kao i u Hrvatsku, i u susjednu prijateljsku zemlju navalile su desetine organizacija pod maskom borbe za ljudska prava iza kojih se često krio pokušaj pozicioniranja političkih i ekonomskih elita u mađarskom društvu.

Premda je sasvim očito da Orban niti u jednom trenutku nije spominjao židovsko porijeklo Georgea Sorosa, to ipak nije bilo dovoljno, budući da je idućeg dana Timmerman, nizozemski ljevičarski političar, potvrdno odgovorio na pitanje smatra li Orbanove komentare „anti-semitskim.“

Mađarski ministar vanjskih poslova, Peter Szijjarto, pozvao je Timmermana da napusti svoju poziciju u Europskom parlamentu.

Viktor Orban: Narodi Europe su u stanju pobune protiv saveza globalista, liberalnih medija i briselske birokracije

facebook komentari

 • Vladimir Dananić

  Optužba za antisemitizam je najsigurnija optužba, najjače oružje u rukama onih koji žele učiniti političku egzekuciju određene osobe. Ako su navedene Orbanove riječi vjerodostojno prenesene, onda je vidljivo da on nije ni spomenuo židovsko podrijetlo „filantropa“ Sorosa. Na to podrijetlo su se pozvali upravo oni koji napadaju Orbana. Ako se dogodi da u tim provokacijama Orban na bilo koji način spomene Sorosevo židovsko podrijetlo, to će za napadače biti samo dodatni „dokaz“ da je Orban antisemit.

 • Dusko Besenic

  Na žalost, dobro smo upoznati sa tom “tehnologijom” političke i ljudske diskreditacije,u našim prilikama,na što nas na dnevnoj bazi “podsjećaju” antife,komunjare i srodne im klike! Dodatni problem je što ima popriličan broj negativaca u Židovskom narodu,koji su židovstvo pretvorili u profesiju i sredstvo ucijene.

 • Vladimir Dananić

  „Antifašistička“, odnosno komunistička bulumenta u Hrvatskoj funkcionira upravo na svojem stvarnom antisemitizmu. Nikada nitko od njih se ne će prisjetiti činjenice da je Karl Marx bio antisemit, da je pisao antisemitske pamflete i da je u svojim svakodnevnim postupcima prema ljudima neobuzdano pokazivao svoj antisemitizam. A još manje će se ta bulumenta htjeti prisjetiti činjenice da su partizani, nakon „oslobođenja“, također proganjali Židove. Oni će reći da ih nisu proganjali kao Židove nego kao vlasnike određenih „sredstava za proizvodnju“, i da su to jednako radili i svim ostalim „kapitalistima“. Oni svoj antisemitizam opravdavaju otimačinom. Formula je jednostavna–ako si ljevičar, onda možeš biti i antisemit koliko te volja, a ako nisi ljevičar onda si antisemit neovisno o tomu što radio i govorio.

  Što se Orbana tiče, ostaje nam vidjeti hoće li se Trump oglasiti povodom tih optužbi, da je Orban antisemit. Ako se oglasi, onda će to biti siguran znak da je s Orbanom svršeno.

 • Dusko Besenic

  Iskreno…nadam se da neće i ne bi to bilo dobro čak na globalnoj razini, iako vjerujem da je Orban (barem do sada bio) vrlo čvrst u svojim stavovima i zbog njegovog stava prema dobrobiti vlastitog naroda, zavidim Mađarima što ga imaju,odnosno,žao mi je što MI nemamo tako čvrstog domoljuba na čelu Države! Imamo isti stav po pitanju komunjara i “antifa”,vjerojatno i ti imaš vlastitih negativnih iskustava kao i ja,i moje mišljenje o njima je takvo da ga ne želim u cijelosti i na potpuno iskren način iznositi,jer je toliko ružno,a i ne želim si dozvoliti da mnome ovlada osjećaj mržnje,jer je destruktivan i prema onome koga obuzme,a najgore je što uništava racio i objektivnost,tako da ću samo reći da ih ne volim i ne podnosim iz dna duše.Bio bih sretan da uopće više ne mislim o njima,ali oni se svakodnevno trude da nam ne daju mira,pa onda…

 • dziklin

  Vidimo da se u dvije godine nije pomaklo niti milimetra naprijed u
  otkrivanju istine o svim hrvatskim Križnim putevima. Kosti jednako leže
  zaboravljene na znanim i neznanim lokacijama. Ništa se ne poduzima u
  njihovom dostojanstvenom zadnjem ispraćaju. Ostaje im samo “partizanski”
  ispraćaj sa metkom u zatiljak, tokmakom u čelo, ili živ sahranjen.
  Ostaje im samo “istina” ljudskoga smeća u liku i djelu Vesne Pusić koja
  opravdava genocid nad hrvatskim narodom i gdje se nije javio nitko od
  sabornika da se to ljudsko smeće izbaci iz ljudskoga roda. Sabornici se
  snishodljivo javljaju sa Brkićeve dnevnopolitičke dogovorene spinove, a
  kada treba ustati u zaštiti ljudskih prava i dostojanstva nedužno
  pobijenog reproduktivnog dijela jednoga naroda, onda nema niti “a” od
  sabornika tipa Furija Radina i inih, ili i oni pripadaju rasi ljudskoga
  smeća skupa sa Vesnom Pusić? Istim se “argumentima” napada i predsjednika Orbana od strane fašističke ljevice, kojoj je nedavno pripadao i Hitler. Treba zabraniti financiranje tzv. nevladinih udruga iz inozemstva. Novac mora biti dodijeljen transparentno za određene usluge, a ne ga upumpavati za određene unaprijed isplanirane podle namjere.