Pratite nas

Komentar

‘Vile za Krešu Beljaka’

Objavljeno

na

FAH/Ilustracija

U HSS-u vrije , članovi stranke “spremaju vile” da Krešu Beljaka izbace iz stranke, a načelnici općina iz redova HSS organiziraju Thompsonove koncerte uz poruku šefu stranke da fašiste traži na drugoj strani.

Nakon turbulencija u SDP-u i u najstarijoj hrvatskoj stranci sijeva sa svih strana te se čini da predsjednik HSS-a broji zadnje dane na čelu te stranke. Nakon što su se oglasili članovi pet Slavonskih ŽO i javno iskazali svoje ne slaganje s politikom predsjednika stranke, pogotovo s nekim njegovim izjavama o Thompsonu i hrvatskim nogometnim reprezentativcima, vijesti o raskolu i nezadovoljstvu stižu sa svih strana Hrvatske.

Tako izvor iz samog vrha stranke govori: „Njegovo vrijeme je završilo. Nudimo mu gentlemanski sporazum da napusti čelno mjesto stranke ali i mjesto zastupnika u Saboru s tim da ostaje član stranke i posveti se mjestu gradonačelnika Samobora. U koliko to ne napravi, a naznake su da će on na to pristati, ne preostaje nam ništa drugo nego da ga doslovno „vilama izbacimo iz nje „”

Nisu samo Slavonci ti koji javno i nedvosmisleno iskazuju nezadovoljstvo i šalju poruke već su tu i „seljaci” u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojoj bunt i nezadovoljstvo predvode načelnici općina Koprivnički bregi- Mario Hudić, te Molve Zdravko Ivančan.

Dok Krešo Beljak Marka Perkovića Thompsona proglašava fašistom, načelnik općine Koprivnički bregi, koja je u stvari prigradsko naselje Koprivnice organizira Thompsonov koncert reklamirajući ga i na svojoj službenoj web stranici.
Ništa manje ne zadovoljstvo nije ni s predsjednikom ŽO i saborskim zastupnikom Mladenom Mažarom kojem ne mogu oprostiti kriminalne aktivnosti i pravomoćne presude koje nanose ljagu na stranku i članove stranke. Zamjeraju mu van statutarno brisanje iz predsjedništva Ivana Palla kao i gomilu drugih odluka štetnih za HSS.

Zar nije logično da u trenutku kada Pupovac postaje teret ovoj vladi saborskoj većini radi svojih postupaka na štetu države i koalicijskih partnera, upravo HSS bude kohezijski faktor i onaj koji bi svojom podrškom svojoj sestrinskoj stranci po svjetonazoru i članstvu u EPS u očuvanju stabilnosti vlade i prosperiteta države, a ne zazivati raspad vlade i nanošenje štete državi, njenim građanima i samoj stranci. Nikome u ovom trenutku ne trebaju izbori, pa ni HSS-u, nama pogotovo dok ne vratimo stranku tamo gdje pripada, a ne tamo gdje ju Krešo Beljak želi odvesti. Siguran sam da to od nas očekuju i naši prijatelji iz HDZ-a”., govori naš visoko pozicionirani član HSS-a.

Ante Rašić/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kako je dr. sc. Davor Marijan ‘razvalio’ Jovićev pamflet ‘Rat i mit’

Objavljeno

na

Objavio

Dr. sc. Davor Marijan o knjizi prof. dr. sc. Dejana Jovića „Rat i mit: Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj“

U novome, listopadskom broju Časopisa za suvremenu povijest dr. sc. Davor Marijan objavio Sorosje opširnu i iznimno zanimljivu recenziju knjige prof. dr. sc. Dejana Jovića „Rat i mit: Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj“.

Pri kraju recenzije, kao svojevrstan zaključak o knjizi Marijan apostrofira sljedeće:

„Iz svega navedenog očito je da Rat i mit nije znanstvena knjiga. Poanta knjige je usporedba Jugoslavije i Hrvatske na štetu Hrvatske, po kojoj je Jugoslavija pod krinkom liberalizirane komunističke Hrvatske bila bolja od samostalne Hrvatske.

Možemo se na određeni način složiti s tvrdnjom D. Markovine da je ovo jedna od knjiga koje obilježavaju desetljeće – tendencioznija i pristranija teško da će u dogledno vrijeme biti napisana.

Autor je ostao na poziciji društveno-političkoga radnika iz osamdesetih, kada je bio perspektivni (i jedno vrijeme maloljetni) novinar Poleta i gradio karijeru koju je prekinuo raspad Jugoslavije i velikosrpska agresija JNA na Hrvatsku.

Razlika je u tome što je iz tabora komunista prešao u drugi tabor nacionalista. Onih čijega je vijeća član. Jović dovodi u pitanje karakter i smisao rata, relativizira ulogu Srba, te Hrvatska, koja je iz rata izišla homogenija nego Srbija, postaje stoga glavni negativac u raspadu SFRJ.

Knjiga je ipak dugoročno zanimljiva. Kao prvo, zato što će vjerojatno biti prevedena na engleski i koristit će ju razina stručnjaka tipa spominjanoga Gagnona.

Dobit će „relevantan” status i pridružiti se povelikom broju neutemeljenih studija o raspadu Jugoslavije i ratovima koji su pratili taj raspad na temelju kojih će uskoro neki novi Jović napisati sličan, bezvrijedan, ali „relevantan” rad.

Knjiga će biti zanimljiva i za istraživače položaja srpske manjine u Hrvatskoj. Kao što je 1990./1991. većina Srba u Hrvatskoj pokazala da ne može prihvatiti njezinu neovisnost, tako dio njezine intelektualne elite i danas ima problema s Republikom Hrvatskom kao političkom činjenicom.

I treće, reakcije na knjigu nisu nezanimljive, hvali ju onaj dio populacije za koji se može reći da se nije u stanju suočiti s karakterom druge Jugoslavije i koji Socijalističku Republiku Hrvatsku stavlja ispred Republike Hrvatske.

Zbog toga je dio te populacije spreman podržati navodnoga liberala i po tko zna koji put demonstrirati koliko u Hrvatskoj i dalje živi, političkim rječnikom rečeno, obrazac korisnih budala“.

Cijelu recenziju, koja dekonstruira Jovićeve lažne mitove i konstrukcije, može preuzeti i pročitati u prilogu:

HKV/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

‘Zaboravite Stepinca dok je živ južnoamerički ljevičar papa Franjo’

Objavljeno

na

Objavio

Jorge Bergoglio nastavlja tradiciju ljevičarskih pročetničkih krugova, a ne pape Ivana Pavla II.

Pročelnik vatikanske kongregacije za kauzu svetaca kardinal Angelo Becciu izjavio je da je usporen proces kanonizacije kardinala Stepinca te da tek treba “proučiti situaciju” nakon svršetka rada katoličko-pravoslavne komisije.

Ništa novo, prije oko godinu dana napisao sam da Stepinac neće biti proglašen svetim sve dok je papa Franjo živ, piše Milan Ivkošić/Večernji List.

Znalo se to otkad je formirao povjerenstvo u kojem su i predstavnici Srpske pravoslavne crkve koja je, uza žestoke reakcije srbijanske i crnogorske javnosti, 2006. godine kanonizirala dvojicu četničkih koljača i koja je bila jedan od najglasnijih huškača na rat protiv Hrvatske.

Tako se južnoamerički ljevičar Bergoglio jasno okrenuo protiv Stepinca i Hrvatske te nastavio tradiciju ljevičarskih prosrpskih i pročetničkih krugova i izrovao i pomrsio put koji su s oduševljenjem kanonizaciji Stepinca utirali njegovi prethodnici Ivan Pavao Drugi i Benedikt XVI.

Na žalost, ni riječi protivljenja toj sramoti nismo čuli iz crkvene hijerarhije u Hrvatskoj ni iz njezinih medija, zavladala je ponižavajuća, sluganska šutnja i obmane o skoroj kanonizaciji nakon rada spomenute komisije.

Šutnja posve suprotna hrabrosti s kojom se kardinal Stepinac usprotivio dvama zločinačkim totalitarnim režimima – Pavelićevu i Titovu.

Milan Ivkošić/Večernji List

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari