Connect with us

Analiza

‘Vinkovački Zlostavljači’ mogu ‘Zajedno’ ne može

Objavljeno

-

[pullquote_left]Nevjerojatna cenzura, ugašena i nova Facebook grupa pokreta ‘Zajedno’: ‘Sumnjamo na Uskok!'[/pullquote_left]

‘To se događa jer imamo jedini put koji je jasan, mi ne filozofiramo. Proizvodit ćemo novac kao što je radio Ivo Perišin’, navodi Bartulović svoje mišljenje o razlozima cenzorskih napada na ‘Zajedno’. Dodaje kako se na ovaj način krši članak 38. Ustava RH koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.

Sada je definitivno – netko kome smeta pokret ‘Zajedno’ uzeo si je u zadatak cenzurirati ih. Nakon što smo prošlog četvrtka objavili da je ugašena Facebook stranica pokreta i političke stranke ‘Zajedno’, isto se dogodilo i danas (ponedjeljak) sa novom grupom koja je u nekoliko dana prikupila oko 7000 članova. Informaciju nam je dojavio osnivač pokreta Dinko Bartulović.

– Vlast nam ne da raditi, očito je da nemamo pravo pristupa društvenim mrežama. Sumnjamo na Uskok – ogorčen je Bartulović. Napominje kako su, osim grupe, ugašeni i profili dvojice administratora te kako se Facebook grupa ne može ugasiti samo tako.

– To se događa jer imamo jedini put koji je jasan, mi ne filozofiramo. Proizvodit ćemo novac kao što je radio Ivo Perišin – navodi Bartulović svoje mišljenje o razlozima cenzorskih napada na ‘Zajedno’. Dodaje kako se na ovaj način krši članak 38. Ustava RH koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.

Ukoliko pokušate otići na novu Facebook stranicu pokreta ‘Zajedno’, dočekat će vas ista slika i poruka kao i na staroj – ‘Žao nam je, ne možete pristupiti ovoj stranici’.

– Vjerojatno se ne radi o legitimnom načinu zatvaranja grupe – rekao nam je konzultant sa računalnu sigurnost, Ivica Ostojić. On objašnjava da se vjerojatno radi o ‘preuzimanju’ profila administratora; alati za tako nešto danas su lako dostupni.

– Ti alati su toliko jednostavni da ja, slikovito rečeno, u roku pola sata mogu naučiti svoju baku da ruši i krši – kaže Ostojić.

[quote]Novi slučaj cenzure – nakon posjete Josipoviću srušena Facebook stranica pokreta ‘Zajedno’ sa 62.200 članova[/quote]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari