Connect with us

BiH

Violeta otvorila novu tvornicu u Grudama

Objavljeno

-

U prisustvu članova Predsjedništva BiH, poduzetnika, medijskih predstavnika, te brojnih zvaničnika iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena Violeta.

[ad id=”68099″]

Novootvorenu tvornicu Violete je svečano pustio u rad Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, piše klix.ba
On je ovom prilikom, pored ostalog, izjavio: “Iznimna mi je čast otvoriti pogon u koji su utkana najnovija tehnološka dostignuća koja će kroz našu zemlju ući na europska tržišta. Za nas koji ovdje živimo ipak je važnija važnija činjenica da će ova tvornica u samom startu osigurati budućnost za mnoge obitelji”.

“Ovo je važan trenutak u razvoju naše tvrtke i našeg brenda. Violeta postaje ravnopravan konkurent velikim internacionalnim brendovima u novim kategorijama u cijeloj regiji. Ukupna investicija od oko 40 milijuna KM osigurat će mnoga direktna i indirektna radna mjesta u Grudama i cijeloj BiH, kroz distributivne, prodajne, marketinške i druge aktivnosti. Nadamo se da će naš primjer potaći i druge domaće tvrtke da ulažu u proizvodnju, koja je ključ razvoja države, a za Violetu ovo je još jedan uspjeh u dugogodišnjem kontinuiranom razvoju”, istakao je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violeta, napominjući da pored ekološki osviještene proizvodnje koja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i potpunu efikasnost bez otpadnih voda, tvornica zadovoljava najviše svjetske standarde automatizacije i energetske efikasnosti.

violeta otvaranjeTvornica tekućih deterdženata će brzinom od 6.000 litara na sat, proizvoditi deterdžente za rublje i ručno pranje suđa, te omekšivače i ostala sredstva za osobnu higijenu. U okviru tvornice prvi put u Europi za proizvodnju superupijajućih pelena iznimne mekoće koristit će se najsuvremenija japanska tehnologija sa brzinom linije od 800 pelena u minuti i automatskom pakirkom, koja će biti instalirana u BiH.

Većina proizvoda iz postrojenja Violeta već se nalazi na trgovačkim policama širom Bosne i Hercegovine, kao i na brojnim inostranim tržištima. Uskoro se očekuje i plasiranje novih proizvoda iz kategorije osobne higijene.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari