Connect with us

Pregled

Virovitica: Milanović položio vijenac za poginule branitelje

Objavljeno

-

U povodu 30. obljetnice osnutka 50. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Virovitica, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću na Gradskom groblju kod Spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Dragovoljački 50. samostalni bataljun ZNG-a Virovitica osnovan je 28. lipnja 1991. i bila je to prva legalna oružana postrojba hrvatskih branitelja u virovitičkom kraju. Pored blokade vojnih objekta u Virovitici i pograničnih karaula pripadnici bataljuna, sudjelovali su u mnogim obrambenim i oslobodilačkim akcijama u Jasenovcu, Hrvatskoj Kostajnici, Dalju, Laslovu, Osijeka, Pakraca, Daruvara, Grubišnog Polja, Slatine i drugim mjestima.

U ime Kluba 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, vijenac kod Spomen obilježja poginulim braniteljima položili su u ponedjeljak predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Đuro Dečak, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Virovitica Vlado Paurić i predsjednik Kluba 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica Antun Grizelj.

Dečak: Sramim se što Milanović nije dočekan kao predsjednik države

„U ime svih poštenih branitelja, poglavito pripadnika 50. samostalnog bataljuna i kompletnog zapovjedništva zahvaljujem predsjedniku Zoranu Milanoviću što je došao u Viroviticu, ali se sramim što ovdje nije dočekan kao predsjednik države. To govori o njima. Mi poštujemo institucije ove države, zato smo se i borili. Oni koji imaju neke druge svoje predsjednike neka se klanjaju njima“, rekao je Đuro Dečak.

Inače, jutrošnjem polaganju vijenaca nisu nazočili predstavnici lokalne vlasti. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari