Connect with us

Politika

Više kandidata za nasljednika Ivana Paladine

Objavljeno

-

foto HINA

Nakon što je jučer najavio kadrovske promjene, čeka se premijerova objava tko napušta Vladu, a tko u nju ulazi. Sasvim je izgledno da odlazi ministar graditeljstva Ivan Paladina, koji je proteklih mjeseci bio najodgovorniji za obnovu od potresa, za koju je i sam premijer rekao da je nestvarno spora. No još se ne zna hoće li to biti i jedina promjena u Vladi, piše HRT.

Nakon sinoćnje premijerove izjave danas nije bilo službenih informacija iz Vlade, konzultacije još traju, a premijer je najavio da će kadrovske promjene slijediti u resoru koji se tiče obnove nakon potresa.

Prije nego što odluka bude donesena, premijer treba suglasnost, odnosno podršku koalicijskih partnera. Sutra poslijepodne u Banskim dvorima sastat će se vladajuća većina.

Unatrag nekoliko dana nagađalo se da bi nasljednik Ivana Paladine mogao biti čelnik Hrvatskih cesta Josip Škorić ili potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj, no popis bi mogao biti i veći. Tkogod da dođe na to mjesto, čeka ga opsežan i zahtjevan posao, tražit će se brza i konkretna rješenja. Vladi je glavni prioritet u 2023. ubrzanje obnove.

Danas su se oglasili i oporbeni saborski zastupnici. Nekoliko njih održalo je neformalni sastanak u Saboru vezano uz raniji prijedlog za opoziv ministra Paladine, ali i interpelaciju, javio je Šime Vičević u središnjem Dnevniku HRT-a.

– U interesu je i predsjednika Vlade imati dobru momčad, kao i selektoru nogometne reprezentacije imati dobre igrače, tako da predsjednik Vlade je taj koji imenuje i, naravno, donosi odluke vezano za članove Vlade, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari