Connect with us

Hrvatska

Visia Croatica javit će se na novi natječaj za Imunološki

Objavljeno

-

Lidija Jagarinec, predstavnica sindikata Imunološkog zavoda, komentirala je u emisiji Hrvatskog radija ‘U mreži Prvog’ odluku Vlade da odbije ponudu društva Visie Croatice za kupnju dijela vlasničkog udjela u Imunološkom zavodu. Vlada bi trebala donijeti odluku i o raspisivanju novog natječaja.

[ad id=”68099″]

Novi natječaj bi podrazumijevao da će se javiti netko novi tko se nije javio na prošli natječaj za Imunološki. Jagarinec kaže kako sindikatu Imunološkom nije poznato da se nakon ovog natječaja pojavio neki prihvatljiviji partner.

Sindikat tvrdi da se Imunološki ne smije privatizirati, od nijedne strane, ponovila je, i zahvalila ljudima koji su uplatili novce za imunološki. Mali ljudi su prepoznali važnost Zavoda, za razliku od ovih velikih – jer njima nije očito ništa sveto  u životu, pa tako ni zdravlje nacije, kazala je.

Đuro Lubura, predstavnik Visia Croatice kaže da će sa društvo ponovno javiti na natječaj. Pozdravljamo sve one koji misle da trebamo nastaviti i neka nas podrže još jače, a sve one koji misle da se ne trebamo boriti za Imunološki, taj prevažni nacionalni interes, neka se jave, mi ćemo im vratiti novce. Ako mi ne uspijemo, vratit ćemo novce svima, tražili oni to ili ne, jer su ti novci isključivo namjenski i stoje na računu, kazao je Lubura.

Ministar Vrdoljak ne zna što govori, dodao je. Po cijeli dan u medijima se pojavljuje informacija da se prodaje 73 posto dionica Imunološkog, to nije istina, prodaje se 54 posto. Oni uopće ne znaju koliko prodaju. Država raspolaže za 79 posto dionica, od čega je 54 stavila na prodaju. Otkud ministru Vrdoljaku 73 posto? To ostavlja dojam da oni nemaju pojma o čemu govore, kazao je Lubura.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas