Visibaba Doris Pack pokrenula ‘bošnjačko proljeće’

2

Bosna je uvijek bila zemlja čudesa. Prvi put u povijesti, otkako postoje države, a pogotovo EU, dogodilo se da je netko jednu rezoluciji faktički proveo na terenu još dok su onima koji su je izglasavali ruke bile u zraku. To je rezolucija koju je pokrenula zastupnica Njemačke u Europskom parlamentu Doris Pack, koja za pola godine ide u mirovinu.

Da se Doris ne uvrijedi, ali visibaba je cvijeće, ona je još uvijek lijepa

[dropcap]D[/dropcap]eset godina ona je dolazila na Balkan, pogotovo u BiH, i stalno tumačila neku građansku BiH. Vjerojatno je po starosti promijenila dioptriju naočala te vidjela gdje leži uzrok problema ove zemlje. Gospođa je pošteno rekla da problem BiH leži u centralizaciji Sarajeva, da se državni Ustav u potpunosti treba izmijeniti te da je potrebno izvršiti decentralizaciju BiH, a pogotovo Federacije. Budući da je bošnjačka politička elita imala tu informaciju prije nego što je rezolucija donesena, počeli su je odmah implementirati. I gdje će to učiniti ako ne u komunističkoj Tuzli. Zanimljivo je da je Jerko Kacin, koji je ispred EU zadužen za prostor jugoistočnog Balkana, izjavio da je integracija BiH u EU započela u Tuzli. Ja nisam političar, ali laički gledano, ako su željeli ići u EU, trebali su to učiniti preko Orašja ili preko Banje Luke. Ali, zašto idu preko Mostara? Valjda se drže one – okolo je bliže.

Što me još čudi – 2006. je u EU donesena rezolucija 1481-2006, protiv totalitarnih sustava, dakle komunizma, fašizma i drugih, koju još nitko nije ni pročitao. Jer, da su tu revoluciju počeli implementirati isti dan, vjerojatno se 30 godina od sarajevske Olimpijade ne bi proslavilo radno i svečano. Zanimljivo, upravo se u tom trenutku otvarala Olimpijada u Sočiju, a isto ju je komunist i KGB-ovac otvorio. Ali on je otjerao i Staljina i Lenjina te pravi europsku Rusiju, a ovi se drže samo komunizma i zlikovca Josipa Broza koji je za njih još uvijek živ. Njegova poznata rečenica glasi: ”Sretan je narod koji ima ovakvu omladinu”. Iskoristili su jadnu i nezaposlenu omladinu, uz pomoć baba, nena i dida, pa hajmo paliti kantone. Tajni naziv akcije bošnjačkog političkog vodstva ovdje je ”Brže pali kanton, stiže Clinton”.

Po porukama se vidjelo da je cilj bio u BiH vratiti stanje iz ’92. Znajući da ne mogu u RS-u ništa, oni su htjeli napraviti građansku Federaciju i paliti zgrade kantona i Predsjedništva, jer oni hoće jednog predsjednika, jedan narod i jednu državu, što je i bila parola u Tuzli. To je bio politički smisao ove akcije.

U Vukovaru je davne 1920. osnovana Komunistička partija Jugoslavije, koja je šest godina poslije preuzela vlast u Tuzli, gdje su sve dosad vladali, osim tijekom onog kratkog razdoblja NDH. Federalna vlast u Sarajevu je također je komunistička. Oni zapale svoje, i onda dižu parole na kojima piše kako neće politiku nacionalnih stranaka i kako su za sve krivi nacionalisti. No, nacionalisti u Tuzli nisu na vlasti ima barem 70 godina.
Hoću reći, plan je praviti građansku Federaciju bez kantona, s centralnom vlašću ispod kojih se nalaze jedino općine. Čak vjerujem da će i općine ukinuti te njihove nadležnosti prebaciti na mjesne zajednice, tako da se sav novac iz gradova prelijeva u Sarajevo, gdje će sjediti begovi koji između sebe dijele lovu, a nama daju kap po kap.
Jedina prepreka na tom putu im je Mostar, pa su sve probleme odlučili spustiti na njega, kako bi ispalo da su i Hrvati i Bošnjaci za građansku BiH.

Maloljetnička i staroljetnička delinkvencija

U ovo zemlji javni servisi uvijek prave svečani državni udar. Zanimljivo, jedina dva komunistička servisa u Europi – HRT i FTV – o tome su izvještavala navodeći kako su se građani BiH digli protiv vlasti. A Banja Luka i cijeli RS mirni, na svim prostorima gdje su Hrvati ne može biti ljepše. Ali, onda je to Sarajevo gurnulo u Mostar. Kako ovdje ljudi sve okrenu na humor, već po Mostaru kruži vic -Premijeru, puši li ti krava? Nije? E onda ti gori štala.
To je prva revolucija na koju su izašli babe i dide s unucima, te im otišli tražiti posao u kantonu i gradu, pri čemu su zaobišli Federaciju, paleći im radna mjesta. Izgleda da je supernena iz Hercegovačko-neretvanskog kantona zapalila županiju. Malo me podsjeća na onu njujoršku superbaku iz crtića ”Madagaskar”. Pa tko kvari djecu nego babe i djedovi?!

Mi Hrvati nismo protestanti, mi smo katolici

Što se želi reći? Za sve su ovo krive nacionalističke politike, treba vratiti ustav iz ’92. i onda Zlatko Lagumdžija osniva narodne odbore po općina te Europa dobiva svoga Hugu Chaveza. Tko slavi – samo oni moćnici koji su protiv EU.
Što je ključno bilo ovdje? Da se stvori slika da građani Hrvati i građani Bošnjaci pale svoje institucije, pa je HRT rekao da su se navijači Zrinjskog i Veleža prvi put udružili kako bi palili. Moj Zagrebu, moje Sarajevo, nikad pameti nećete doći. Mi Hrvati nismo protestanti, mi smo katolici. Mi zagovaramo mir i dobro i socijalni nauk Crkve. Mi se zalažemo za demokršćansku pravdu koja vrijedi u EU, a ne za komunističku BiH.

Budala može pročitati koje su namjere

Zanimljive su i poruke. Ministar sigurnosti BiH Fahro Radončić meni je originalni Eliot Ness iz serije Nedodirljivi. On na TV-u mrtav hladan gleda kako se pale institucije, i još govori kako to nije državni udar. Lagumdžija se javlja sav zabrinut i odmah upozorava kako to čine oni koji hoće treći entitet. Nigdje Hrvati ne dođu na prosvjed a on govori kako Hrvati pale Tuzlu, Zenicu, Bihać, Sarajevo… Budala može pročitati koje su to namjere – da se napravi funkcionalna Federacija gdje će Hrvati biti građani katolici, te u kojoj će se novčanik nalaziti u Sarajevu. Gašenjem županija na koje je prenesena suverenost hrvatskog naroda, Hrvati više ne postoje ni kao suveren ni kao konstitutivan narod u BiH.

Od potpisivanja Daytonskog sporazuma pa nadalje, sve bošnjačke stranke su htjele virtualno ugasiti RS, za koji su znali da ne smije nitko dirati, jer ga drži Engleska i Rusija, dok posljednjeg Hrvata ne istjeraju iz Federacije. Odgoj im je bio u jedinstvu komunističkom, a najviše im je pomogao poznati boljševik i komunist iz Posušja Slavo Kukić koji je 2001. došao na FTV, gdje je uspio napraviti televiziju na koju je i Kim Jong-un ljubomoran, zbog čega je poslao svog nećaka u Mostar, da to malo izuči. No i njemu se nakon dvije godine sve to zgadilo, pa je pobjegao u Francusku. Odgoji im je i takav da, kada ih pitate tko je držao Sarajevo pod opsadom, prvo kažu neki zli ljudi, a kasnije, kada malo bolje razmisle, kažu HVO. Kada sve to sumiram, mislim da bi bošnjačka politička elita sve mogla oprostiti Hrvatima, osim toga što upravo oni nisu izvršili genocid u Srebrenici, jer bi tada bila zaokružena njihova ideja o Hrvatima kao fašističkom i genocidnom narodu.

Željko Komšić se isto ušutio. Jer, komunisti, kad su znali da moraju ići s vlasti, donijeli su zakon o višenacionalnim izborima, znači o pravu osnivanja stranaka. Vlasništvo je bilo društveno a ne državno. Oni su odmah donijeli zakon da se ukine društveno vlasništvo koje postaje državno, dakle – da sve centralizira u Sarajevo. Da postoji društveno vlasništvo, Mostar bi upravljao i Aluminijem i hidroelektranama, a ne Sarajevo. Oni hoće da se vrati stanje iz ’92. – nije bilo rata, nitko nije bio kriv, bile su samo krive nacionalističke stranke i samo je dobar komunizam i Hugo Chavez.
Tu mu je dosta pomogao i Fahro Radončić koji je došao s kesom u Sarajevo i napravio četiri nebodera. To komunistima nije uspjelo za 45 godina, a njemu je uspjelo za dvije.

Onda tvojoj sreći dođe netko sasvim treći i ti opet si sam

Vidim da je u Mostar došao hrvatski premijer Zoran Milanović. Pa hvala Bogu što je netko u Zagrebu shvatio da u BiH žive i postoje Hrvati. Ja nisam pristaša tih komunista, ali jedino što je Milanović pametno uradio jeste to što je izgradio dobar odnos s Hrvatima u ovoj zemlji. Čim je vidio Lagumdžiju, odmah ga je spazio i shvatio je da taj čovjek nema nikakve veze sa socijaldemokracijom, nego da je to stari bošnjački totalitarist.

Moram i reći da se na ovaj grad konačno i odrazilo da je Gospa Majka Božja samo 20 km zračne linije udaljena. Toliko je nereda i negativne energije bilo, a nitko nije stradao niti završio na traumatologiji. To se ne može objasniti nijednim razumnim razlogom nego se samo može reći da Bog napokon čuva ovaj grad.
Što se tiče rezolucije koju je pokrenula Doris Pack, mislim da će ista uroditi prvim pregovorima na koje će bošnjačke stranke umjesto prijedloga na papiru dovesti satelitske snimke Google Eartha koje prikazuju zapaljene zgrade kantona i gradova, kao krunski dokaz da građani u BiH žele građansku državu.

Na kraju, ako bošnjačka politička elita nastavi na ovakav način provoditi rezolucije EU-a prema Hrvatima, bojim se da će im dogoditi veliki koncert pjevača Zvonke Bogdana, nekadašnjeg Hrvata, a sadašnjeg Bunjevca, i bojim se da će im otpjevati jednu prekrasnu pjesmu:

”Onda tvojoj sreći dođe netko sasvim treći i ti opet si sam.”
Da ne ponavljam refren, pametnom dosta. Tko ima uši, neka čuje!

 

Piše: Marin Topić/pogled.ba

facebook komentari

  • peppermintt

    dobar dobar Marin 🙂

  • peppermintt

    dobar dobar Marin 🙂