Pratite nas

Reagiranja

Visoki zvaničnici hrvatskog naroda u institucijama Republike Srpske održali sjednicu u Garevcu

Objavljeno

na

Predstavnici Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina posjetili su Garevac i tamo jučer, 07. listopada održali sastanak. Na sastanku su, kako doznajemo, govorili o ovom aktualnom projektu. Prema idejnom projektu izgradnjom autoceste Banja Luka – Bijeljina – Beograd bi se sjekla hrvatska sela i rušile obnovljene kuće hrvatskih povratnika u Garevcu, Čardaku i Kladarima Donjima a prema Šamcu i Pelagićevu.

Piše: Anto PRANJKIĆ

Tijekom jučerašnjega dana preko našega i drugih partnerskih portala poslali smo poruku političkim organizacijama i političarima iz reda hrvatskoga naroda kako bi priskočili u pomoć, a po pitanju prijeke potrebe da se nađe rješenje kojim najavljena trasa autoceste Banja Luka – Beograd ne bi išla preko obnovljenih hrvatskih sela u općini Modriča: Kladari, Čardak i Garevac, jer bi na taj način došao u pitanje, ionako krhak povratak hrvatskoga naroda na ovo područje. Naime, općina Modriča je raspisala Oglas za eksroprijaciju zemljišta na kojima su obnovljene kuće te je uistinu kratak rok za odaziv na isti. No, svi ljudi koji žive u ovim mjestima digli su javnost na noge, jer ne žele ponovno doživjeti egzodus.

Zato su predstavnici Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina posjetili u Garevac i tamo jučer, 07. listopada održali sastanak. Na sastanku su, kako doznajemo, govorili o ovom aktualnom projektu. Prema idejnom projektu izgradnjom ove ceste bi se sjekla hrvatska sela i rušile obnovljene kuće hrvatskih povratnika u Garevcu, Čardaku i Kladarima Donjima a prema Šamcu i Pelagićevu.

Predstavnici HDZ BiH, a među kojima su bili visoki zvaničnici hrvatskoga naroda Josip Jerković i Davor Čordaš su se složili da je ovakav projekat neprihvatljiv, ne samo mještanima hrvatskih sela nego i političkim predstavnicima koji zastupaju interese Hrvata te je potrebno pronaći neko drugo rješenje za izgradnju navedene autoceste.

Prema svemu sasvim je razvidno da se treba pronaći novo rješenje i novu trasu za ovaj dio autoceste. Interesantno je kako je samo predlagač trase autoceste predvidio da trasa ide preko hrvatskih tek obnovljenih mjesta te je sasvim jasno s kakvim mogućim ciljem. Mještani sela Garevac, Kladari i Čardak čvrsto vjeruju da će hrvatski zvaničnici iznaći rješenje za ovaj problem kako bi njihovi domovi ostali na vjekovnim hrvatskim ognjištima i tako ne dozvoliti pokušaj novog etničkog čišćenja u Bosanskoj Posavini.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HDZ ismijao Milanovića – Nisam licemjer, ali…

Objavljeno

na

Objavio

Nisam licemjer, ali je istina da sam štrajk prosvjetara – dok sam bio na vlasti – nazivao komičnim i štetnim.

Nisam licemjer, ali je istina da je moja, SDP-ova Vlada učiteljima i nastavnicima smanjila plaće, ukinula božićnice i regres, skresala troškove prijevoza, dnevnice, jubilarne nagrade…

Nisam licemjer, ali je istina da je HDZ-ova, Plenkovićeva Vlada u 3 godine podigla osnovice plaća za 587 kn (+11.49%), a moja u cijelom mandatu za ravno – 0 kuna.

Nisam licemjer, ali je istina da danas tvrdim da je uoči parlamentarnih izbora 2015. „situacija bila jako teška“ – premda sam u kampanji klicao da „Hrvatska raste!“.

Nisam licemjer, ali je istina da ovih dana nešto nesuvislo drobim o eurozoni, Bruxellesu i Varšavi samo kako bih pokušao skrenuti pozornost s navedenih činjenica. Ne, nisam licemjer! Napisali su iz HDZ-a u najnovijoj objavi na facebooku.

Podsjetimo, Predsjednički kandidat Zoran Milanović u nedjelju je u Petrinji odgovorio na HDZ-ove prozivke poručivši da on nije licemjer u podršci školskim sindikatima jer sada, za razliku od 2015., u situaciji proračunskog suficita za to ima novca.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Spomenik u Srbu, spomenik je pobjede nad Hrvatima

Objavljeno

na

Objavio

Spomenik u Srbu, spomenik je pobjede nad Hrvatima, to je tragedija Hrvata, u državi Hrvatskoj”

Hrvati su malo Božje stado, nad kojim se kroz povijest, provodi genocid. Nikad Hrvati nisu ratovali na tuđem teritoriju niti bili agresori. Željeli smo samo biti svoji na svome, pa i u svojoj Lici i Kordunu. Lika i Kordun su hrvatski teritorij nad kojoj su komunistički generali i zapovjednici ličke divizije NOVJ, te četnički puk „Kralj Petar II“ podigli ustanak. Ustanak iz srpnja 1941. godine, zahvatio je etničke Srbe, a bio je isključivo usmjereno protiv NDH i istrebljenju etničkih Hrvata u ruralnom području, gdje su prevladavali Srbi. Ti ustanici surađivali su s talijanskim fašistima, koji su trebali zajedničkim ustankom protjerati Ustaše i u tome su uspjeli. Uveli su svoju civilnu vlast i zabranili ulazak vojnim snagama NDH.

Spomenik u Srbu je spomenik pobjede nad Hrvatima. Koje li tragedije, da je taj spomenik poraza Hrvata, građen hrvatskim novcem, a sada obnovljen uz dozvolu Vlade. Američko je veleposlanstvo za tu namjenu doniralo 350.000 ˘$. I Hrvatska Vlada je dala svoj financijski doprinos u obnovi spomenika i cjelokupna sredstva za izgradnju spomenika. Takav slučaj nije zabilježen u svijetu, da netko gradi spomenik poraza svog naroda.

Braneći svoje, Hrvati su u porazu i pobjedi bili lažno optuženi. Nad Hrvatima, nakon poraza 1945. izvršen je genocid. Mučki ubijeno je 500.000 Hrvata, što je ostavilo trajne posljedice na demografsko stanje Hrvatske.

Hrvati su Božji narod, hrabar i pun praštanja, a što se vidi kroz povijest, i zadnji primjer iz Domovinskog rata. Nakon hrvatske pobjede nad velesrpskom agresijom u obrambenom Domovinskom ratu, umjesto odmazde kako su to činili Srbi, Hrvatska je donijela Zakon o aboliciji, oprostu. Srbi nisu zahvalni, nego agresivni i izjednačuju mučki ubijene, silovane, mučene branitelje sa agresorima. Taj narod nema budućnost. Zlo je privremeno ali opako i posljedice su za čovjeka velike. Hrvati trpe, pate i nestaju baš onako kako su Srbi isplanirali.

Bog ima zadnju, Hrvati su narod nade, mučenici ali i ono malo stado koje se spominje u Svetom pismu (..“ne boj se moje malo stadeo

Velesrpska agresija na Hrvatsku nikada nije prestala. To potvrđuje izgradnja i obnova spomenika u Srbu, koji je simbol poraza Hrvata. I nadalje se izmišlja broj žrtava u Jasenovcu, a Hrvatske vlasti to podržavaju, jer da ne podržavaju, odavno bi taj spomenik eshumirali, sve žrtve popisali i dostojno se kršćanski prema njima postupilo. To je potvrda i znak, da do danas, ni jedna Vlada nije bila hrvatska. Izdana je Hrvatska!

Iskrivljavanje hrvatske povijesti srpskim lažima, koje državne vlasti ne zaustavljaju, nego im daju vjetar u leđa, i tako postaju sudionici u namjeri prikazivanja Hrvata genocidnim narodom. Srbi javno u svijetu nastupaju  zaokrenutom tezom žrtve i zločinca. Ništa od toga ne bi mogli provoditi, da nemaju podršku svih dosadašnjih Vlada koje to šutke gledaju i u mnogočemu im pomažu. To je veleizdaja!

INICIJATIVA HRVATSKA SLOGA -IHS

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari