Connect with us

Politika

Viteško alkarsko društvo kritizira ponašanje Mire Bulja

Objavljeno

-

Vodstvo Viteškoga alkarskog društva ocijenilo je da ponašanje gradonačelnika Sinja Mire Bulja na alkarskim svečanostima nije bilo na razini te dužnosti te kako nema “racionalnog objašnjenja njegova ponašanja” na trkalištu i “ignorantskog odnosa prema državnim dužnosnicima”.

“Izražavamo žaljenje što gradonačelnik Sinja gosp. Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvoga čovjeka grada”, stoji u priopćenju od srijede koje su potpisali predsjednik Upravnog odbora VAD-a Stipe Jukić, predsjednik Časnog suda Boško Vladović i predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Markulin.

Priopćenje su objavili nakon što je Upravni odbor VAD-a, u nazočnosti članova Časnog suda i Nadzornog odbora, na sjednici održanoj u utorak raspravljao o ovogodišnjoj Sinjskoj alci.

Miro Bulj je u svojim istupima kritizirao Nacionalni stožer civilne zaštite, koji je odbio zahtjev Grada Sinja da se u vrijeme alkarskih svečanosti ugostiteljima omogući produljenje radnog vremena i poslije ponoći.

Sinjski gradonačelnik također je zamjerao mjerodavnima na, kako je govorio, dvostrukim kriterijima tako što je ovogodišnja Sinjska alka održana uz ograničen broj posjetitelja zbog epidemioloških razloga dok su slična okupljanja, primjerice za nedavne svečanosti u povodu spajanja Pelješkog mosta, bila omogućena.

Vodstvo VAD-a u danas objavljenom priopćenju podsjeća kako je Bulj kao dugogodišnji član Viteškoga alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, zatim i član Upravnog odbora, dobro upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije te ističe kako nema “racionalno objašnjenje njegova ponašanja” na trkalištu i “ignorantskog odnosa prema državnim dužnosnicima”.

“Stoga nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskog odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza. Ponašanjem na alkarskom trkalištu za Baru, Čoju i Alku, učestalim ulascima na stazu remetio je regularnost natjecanja, onemogućavajući jednake uvjete za sve alkare. Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša, očigledno, pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva”, navodi u priopćenju vodstvo VAD-a.

Upravni odbor, Časni sud i Nadzorni odbor Viteškoga alkarskog društva ocijenili su da je 306. sinjska alka održana u duhu tradicije, u skladu sa Statutom i pravilnicima, te je kao takva dobila pohvale od visokih državnih dužnosnika i gostiju.

VAD je zahvalio svim uzvanicima i gostima koji su svojom nazočnošću uveličali ovogodišnju svečanost, a posebno predsjedniku države i pokrovitelju Sinjske alke Zoranu Milanoviću, saborskim zastupnicima s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem na čelu, ministrima s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na čelu i časnicima Hrvatske vojske sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general bojnikom Sinišom Jurkovićem na čelu.

Zahvalu su izrazili i crkvenim velikodostojnicima s nadbiskupom mons. Marinom Barišićem na čelu, županima, gradonačelnicima i načelnicima, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, diplomatima akreditiranima u Hrvatskoj i ostalim uzvanicima koji su svojom nazočnošću uveličali ovogodišnju Alku. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari