Connect with us

Komentar

VITEZ može izgubiti sve, ali ČAST – NE!

Objavljeno

on

Cjelokupnu političku scenu i javnost ove naše napaćene mlade hrvatske države, „pogodila“ je vijest o povlačenju kandidature za časno mjesto Ministra hrvatskih branitelja!

„Nesuđeni“ ministar hrvatskih branitelja gospodin Milijan Brkić objavio je javnosti, ali i politici (političarima i politikantima) da se „povlači“.

VITEZ koji se nije nikad povlačio sad se „povlači“ ?!

Većini to izgleda neshvatljivo, nekima neprihvatljivo, neki zadovoljno „trljaju ruke“ s osmijehom na bezličnim licima.

Gdje je istina, i što je istina!?

To je najčešće postavljano pitanje od objave o „povlačenju“, a koje mnogi ne mogu dokučiti pa ma kako i koliko se trudili proniknuti u samu bit, srž: „ZAŠTO“!?

Na prvu vijest, prije nekih 3 tjedna, da će kandidat za časno mjesto Ministra hrvatskih branitelja iz redova najveće stranke u Hrvata – HDZ-a biti predložen gospodin Milijan Brkić, reagirao sam „suzdržano“ i javno rekao i pisao da to mogu podržati kao čovjek, kao branitelj, ali svjestan sposobnosti, požrtvovnosti, dosega, …. gospodina Milijana Brkića, napisao sam da se „toplo nadam da je to samo privremeno rješenje, jer su njegove sposobnosti daleko IZNAD te časne dužnosti Ministra hrvatskih branitelja, te da se njegove sposobnosti trebaju „iskoristiti“ na puno „višoj razini“.

Osobno me nije ni „šokirala“ ni iznenadila vijest da se „povlači“, naprotiv, jer nakon tri tjedna „odugovlačenja“ imenovanja za Ministra, a sad i još „dodatnog“ tjedna dodatnog odugovlačenja zbog rasprave i odluke o Proračunu, potpuno „očekivano“ i smireno sam dočekao tu vijest.
Da budem malo precizniji, izjavu sam dočekao s „olakšanjem“, jer je ona bila samo pitanje trenutka kada će se objaviti.

VITEZ ostaje VITEZ!

Milijan Brkić, osoba koja je u svakom trenutku bila spremna položiti svoj život na Oltar Domovine, „ne povlači se“ bez dubokih, običnim malenim ljudima, nedokučivih razloga.

„Povlači se“ iz razloga koji se najjednostavnije može opisati riječima: SVE ZA HRVATSKU!

To mu je bila crta kojom se vodio tijekom Domovinskog rata tako i danas. Ljubav i žrtva za Domovinu, ma koliko skupa bila.

Postupak VITEZA Milijana podsjetio me na nekoliko situacija iz „onih“ dana ČASTI i PONOSA. Nešto manje od deset puta dobio sam zapovijed putem „Motorole“: „Strateg, privuci vatru na sebe“!
Nikad tu zapovijed nisam odbio niti pomislio odbiti. Bio sam svjestan da se „radi“ o puno važnijoj „stvari“ za Domovinu i svu braću po oružju, nego li to mogu ili trebam razumjeti. Jednostavno: SVE ZA HRVATSKU!

(Molim čitatelje ovih redaka da ne protumače krivo napisane riječi da mi je želja sebe istaknuti ili usporediti se s gospodinom Milijanom Brkićem, naprotiv.)

Veličanstven potez koji je Milijan napravio svojim „povlačenjem“ kandidature govori baš o veličini VITEZA koji svjesno „privlači vatru na sebe“, a sve zbog „višeg cilja“, a taj uzvišeni i Sveti Cilj jeste HRVATSKA i dobrobit svakog Hrvata ma gdje god se nalazio na kugli zemaljskoj.

Oni koji su doprinijeli ovom činu „povlačenja“ kandidature g. Milijana Brkića, tzv. „KOČNIČARI“ i politički (politikantski) diletanti, iako sad zadovoljno „trljaju ruke“ s prljavim osmijehom na bezličnim licima, nisu ni svjesni, zbog svoje političke i intelektualne „neinteligencije“ , da su svojim činom dodatno „uzdigli“ g. Milijana Brkića i na tom sam im osobno zahvalan!

DA! Dobro ste pročitali: „ZAHVALAN“! …jer….

Istinski VITEZ može izgubiti sve, ali ČAST – NE!

Milijane Brkiću, brate po oružju, uz vojnički pozdrav, stišćem ti pest i kažem BRAVO!
Blagoslovio Te dobri Bog!

S poštovanjem,
Milivoj Lokas/Kamenjar.com

MILIJAN BRKIĆ: NEMAMO PRAVO ODUSTATI OD HRVATSKE KAKVU SU SANJALI NAŠI BRANITELJI

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari