Connect with us

Vizija za pokretanje zemlje: Izbrisati dugove i nacionalizirati banke!

Objavljeno

-

davor pavunaDavor Pavuna, hrvatski fizičar, izumitelj i sveučilišni profesor u svom pismu za Monitor.hr poručio je kako je Island jasno dokazao da se odmah može učiniti ”reset” sustava i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše te odbiti sve nelegitimne “dugove”, ponovo napisati Ustav, pa s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. [su_spacer]

Pritom, napisao je Pavuna, treba nacionalizirati i banke i sve bitne prirodne resurse. To prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti.

Pavuna je objasnio kako je svjetski financijski ”sustav” farsa te da je propao još ’90-ih.
Objašnjava to: Nedavna afera Libor (UK) je pokazala da su manipulacije bankaroida stvorile ”ekonomiju” kompjuterskih ”dugova/derivacija” oko 500 trilijuna eura dok je uobičajena ekonomija dobara cijelog svijeta tek do 50 trilijuna eura!?!

Posljedično, piše on, njegove top kolege iz ekono-fizike i on osobno jasno vide da to znači da Grčka, a i većina ostalih, nikada neće vratiti “dug”, te da je i “dug” po Hrvatu tek oko 1100 eura, a ne 11000 – kako MISLE vladajući!

“Narod se buni u SLOVENIJI, a možda neki antimason “pogura” i Hrvate: Treba ipak planirati dobar trenutak, jer naravno da će EU i MMF “urlati”… No, ništa se neće dogoditi jer “dug” Hrvatske od 50 milijardi eura je ustvari nebitan, tek 0.1 promil od onih 500 trilijuna s kojima se “igraju” bankaroidi!”, piše Pavun.

Objašnjava nadalje, financije su farsa u kojoj se jedino računa odnos snaga ”igrača”. Vidimo da i Argentina, Ekvador (a uskoro i još neki) će svjesno izabrati vrlo ne-bankaroidna rješenja … Ništa nas ne spriječava da se zadužimo još 50milijardi i napravimo – bolju zemlju!

Posudbe ionako većina neće vratiti, a mi smo još uvijek faktor 5-10 ispod Grčke, kaže Pavun.

“A mogli bismo svjesno pogurati najbolje OBRAZOVANJE za MLADE, pa bi već u jednoj generaciji postali bitno bolji nego sada (jer imamo skoro 20% gladnih).

Slobodno se NE služite ovim financijskim činjenicama, a provjerili su ih znalci top ekono-fizičari i moji švicarski studenti. Ujedno, upravo s Azijatima stvaramo i novu svjetsku valutu, te alternativu ”važnim” rejting agencijama”, poručuje.

Dnevno.hr/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari