Pratite nas

Vizija za pokretanje zemlje: Izbrisati dugove i nacionalizirati banke!

Objavljeno

na

davor pavunaDavor Pavuna, hrvatski fizičar, izumitelj i sveučilišni profesor u svom pismu za Monitor.hr poručio je kako je Island jasno dokazao da se odmah može učiniti ”reset” sustava i izbaciti sve korumpirane političare i financijaše te odbiti sve nelegitimne “dugove”, ponovo napisati Ustav, pa s neokaljanim, novo izabranim časnim ljudima mudro pokrenuti zemlju. 

Pritom, napisao je Pavuna, treba nacionalizirati i banke i sve bitne prirodne resurse. To prolazi kroz EU jer će više zemalja to učiniti.

Pavuna je objasnio kako je svjetski financijski ”sustav” farsa te da je propao još ’90-ih.
Objašnjava to: Nedavna afera Libor (UK) je pokazala da su manipulacije bankaroida stvorile ”ekonomiju” kompjuterskih ”dugova/derivacija” oko 500 trilijuna eura dok je uobičajena ekonomija dobara cijelog svijeta tek do 50 trilijuna eura!?!

Posljedično, piše on, njegove top kolege iz ekono-fizike i on osobno jasno vide da to znači da Grčka, a i većina ostalih, nikada neće vratiti “dug”, te da je i “dug” po Hrvatu tek oko 1100 eura, a ne 11000 – kako MISLE vladajući!

“Narod se buni u SLOVENIJI, a možda neki antimason “pogura” i Hrvate: Treba ipak planirati dobar trenutak, jer naravno da će EU i MMF “urlati”… No, ništa se neće dogoditi jer “dug” Hrvatske od 50 milijardi eura je ustvari nebitan, tek 0.1 promil od onih 500 trilijuna s kojima se “igraju” bankaroidi!”, piše Pavun.

Objašnjava nadalje, financije su farsa u kojoj se jedino računa odnos snaga ”igrača”. Vidimo da i Argentina, Ekvador (a uskoro i još neki) će svjesno izabrati vrlo ne-bankaroidna rješenja … Ništa nas ne spriječava da se zadužimo još 50milijardi i napravimo – bolju zemlju!

Posudbe ionako većina neće vratiti, a mi smo još uvijek faktor 5-10 ispod Grčke, kaže Pavun.

“A mogli bismo svjesno pogurati najbolje OBRAZOVANJE za MLADE, pa bi već u jednoj generaciji postali bitno bolji nego sada (jer imamo skoro 20% gladnih).

Slobodno se NE služite ovim financijskim činjenicama, a provjerili su ih znalci top ekono-fizičari i moji švicarski studenti. Ujedno, upravo s Azijatima stvaramo i novu svjetsku valutu, te alternativu ”važnim” rejting agencijama”, poručuje.

Dnevno.hr/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari