Connect with us

Vijesti

Vlada donijela Odluku o proglašenju 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti

Published

on

Danas sam sazvao telefonsku sjednicu Vlada Republike Hrvatske te predložio usvajanje Odluke o proglašenju 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koju su podržali sve članice i članovi Vlade., napisao je na facebooku Andrej Plenković.

Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Podsjetimo, Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer je uputio izraze sućuti obitelji u povodu smrti Olivera Dragojevića:

„S velikim sam žaljenjem primio vijest o odlasku hrvatske glazbene legende, našeg omiljenog Olivera Dragojevića.

Bio je duša Hrvatske. Hvala mu na bezbroj krasnih pjesama koje bude snažne osjećaje kojima je oplemenio brojne generacije i obilježio naše živote.

Oliver je bio i ostat će velikan hrvatske glazbe i hrvatske šansone, čovjek koji je živio glazbu, more i svoju Dalmaciju, što se osjećalo u svakoj od njegovih pjesama.
Mnogi među nama odrasli su uz Olivera, zaljubljivali se u glazbu kroz njegove hitove, danas klasike koji se uvijek slušaju s jednakim žarom.

Voljeli su ga svi naraštaji i nemoguće je zamisliti i jednu proslavu ili feštu diljem Hrvatske bez njegovih antologijskih pjesama, od legendarnog “Galeba” do “Cesarice”.

Svojim bogatim glazbenim opusom, svestranim talentom i jedinstvenim glasom, Oliver je ostavio neizbrisiv trag u beskraju i otišao u vječnost. Premda ćemo ga nositi u srcu, nedostajat će nam.

Primite, molim Vas, u ime hrvatske Vlade i moje osobno izraze najdublje sućuti i osobitog poštovanja.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari