Connect with us

BiH

Vlada FBiH će danas raspravljati o Aluminiju, Eronetu, EP HZHB

Objavljeno

-

Javna poduzeća su na dnevnom redu Vlade FBiH koja danas zasjeda. Ministri će razmatrati točke koje su vezane za javna poduzeća s negativnim poslovanjem: HT Eronet Mostar, Aluminij d.d. Mostar, Elektroprivreda HZHB…

Na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja će danas biti održana u Sarajevu, ministri će razmatrati, između ostalog, točke koje su vezane za javna poduzeća s negativnim poslovanjem: HT Eronet Mostar, Aluminij d.d. Mostar, Elektroprivreda HZHB Mostar, Hidrogradnja d.d. Sarajevo, Pretis d.d. Vogošća, Željeznice FBiH i Rudnici “Kreka”.

To je danas izjavio za Fenu federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić (HDZBiH) dodajući da je na sjednici Kolegija odlučeno da se ove točke uvrste u dnevni red.

Sjednici Kolegija koja je održana jučer prisutni su bili su premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar energije, industrije i rudarstva Reuf Bajrović i generalna tajnica Vlade FBiH Edita Kalajdžić.

Ministar Martić također je potvrdio kako će ministri iz HDZ-a nazočiti sutrašnjoj sjednici. Naime, ministri iz HDZ-a nisu sudjelovali u radu posljednje dvije sjednice Vlade FBiH zbog nesuglasica u vezi s uvrštavanjem točaka u dnevni red sjednice.

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić (SDA) očekuje kako će na sjednici biti obavljena kvalitetna rasprava, koja se tiče rješavanja problema u javnim poduzećima koja posluju s gubicima.

-Nakon što se utvrdi stanje u tim firmama, trebale bi se poduzeti odgovarajuće aktivnosti. Kakve će one biti ne bih mogao unaprijed govoriti, rekao je Feni ministar Zukić.

Na sjednici najvjerovatnije neće biti razmatrani reformski zakoni, koje je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović trebao predložiti premijeru Novaliću da uvrsti u dnevni red.

To je Izetbegović rekao nakon ovotjednog sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem u Predsjedništvu BiH, na kojem je dogovoreno kako će u poduzećima s negativnim poslovanjem, a u kojima Vlada FBiH ima vlasništvo, doći do smjene nadzornih odbora.

Za dobro Federacije želim da svi zajedno radimo po Programu rada Vlade Federacije BiH, izjavio je Feni zamjenik premijera i federalni ministar trgovine Aleksandar Remetić uoči sutrašnje sjednice Vlade BIH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari