Pratite nas

Vlada FBiH prodaje Aluminij, Energoinvest i Željezaru, s Telecomom će pričekati

Objavljeno

na

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (APF) u 2014. godini planira prodaju nekoliko poduzeća u kojima Federacija BiH ima manjinski vlasnički udio, izjavio je u razgovoru za Dnevni avaz Šuhret Fazlić, direktor APF-a.

Riječ je o Energopetrolu, Fabrici duhana Sarajevo (FDS), Bosnalijeku i Sarajevo-osiguranju – kazao je Fazlić.

Naglasio je kako je riječ o Planu za privatizaciju, koji je usvojio Upravni odbor APF-a, ali još nije i Vlada FBiH.

– Prema tom planu, namjeravamo privatizirati i udjele u poduzećima gdje je udio vlasništva Vlade veći – Aluminij iz Mostara, Energoinvest, Željezaru Zenica. Iako imamo određeni udio i u BH Telecomu, u ovogodišnjem planu nismo ovo poduzeće predložili za prodaju – kazao je Fazlić.

Sudeći prema informaciji Agencije koju su pripremili za posljednju sjednicu Vlade, ponovo je aktualizirana “mala privatizacija” u Federaciji. Krajnji rok za “malu privatizaciju” je 25. studeni 2015. godine.

S obzirom na to da u agencijama smatraju da takav vid prodaje može biti i svojevrsno restrukturiranje poduzeća, jer dobit od prodaje dijelova ekonomske cjeline može poslužiti za preživljavanje cjelokupnog sustava, agencije su za 2014. godinu inicirale da sva poduzeća obave analizu i predlože prodaju kroz “malu privatizaciju”.

– APF je u okviru pripreme Plana privatizacije za 2014. već krajem prošle godine uputio dopis poduzećima iz svoje nadležnosti da dostave spisak svega što bi moglo biti predmet prodaje. Među prvim objektima kandidiranim za prodaju u maloj privatizaciji je KTK Visoko, a najvjerojatnije će i određene ekonomske cjeline Agrokomerca iz Velike Kladuše ići u prodaju – rekao je Fazlić.

On tvrdi da je teško procijeniti o kolikoj se ukupnoj vrijednosti radi, s obzirom na to da su brojni nekadašnji “veliki sustavi” s vremena na vrijeme prodavali dijelove ekonomskih cjelina i s tim novcem preživljavali.

Navodno nije riječ o znatnim iznosima novca. U svakom slučaju, dodao je Fazlić, novac od prodaje u “maloj privatizaciji” ide direktno poduzećima, odnosno za financiranje poslovanja.

Pojašnjenje APF-a za aktualiziranje “male privatizacije” jesu efekti od novca koji se može dobiti prodajom određenih dijelova poduzeća, odnosno objekata nekadašnjih velikih sustava.

Novac je namijenjen isključivo za plaćanje dugovanja dobavljačima, bankama, kao i za rješavanje statusa zaposlenika tih poduzeća, za doprinose i uvezivanje radnog staža.

Bljesak.info

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Evo kako je poglavar Pravoslavne crkve komentirao presudu Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću „delo đavola“ i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini.

„Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo“, rekao je Irinej za „Alo“.

Kako je patrijarh istakao, sve to se događa jer „silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice“.

„Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini“, zaključio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

 

Srpski dužnosnici odbijaju se suočiti s činjenicama, Mladića nazivaju herojem

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari