Connect with us

Herceg Bosna

Vlada FBiH telefonski osigurala novac Gradu Mostaru

Objavljeno

-

Vlada Federacije BiH dala je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, pozitivno mišljenje na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači klubovi zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Stranke demokratske akcije, Hrvatske demokratske zajednice i Demokratske fronte.

Prihvaćen je i prijedlog za usvajanje zakona po hitnom postupku.

post-modell-telefonČlanom 1. predloženih izmjena Zakona omogućeno je da će izuzetno i isključivo u svrhu osiguranja financiranja Grada Mostara u 2015. godini, Odluku o privremenom financiranju Grada Mostara za razdoblje od 1.1. do 31.3.2015. godine donijeti gradonačelnik Grada Mostara, uz suglasnost načelnika za financije.

Predviđeno je, također, da će izuzetno i isključivo u svrhu osiguranja financiranja Grada Mostara u 2015. godini Proračun Grada Mostara kao i Odluku o izvršenju Proračuna za 2015. godinu donijeti i biti odgovoran za njegovu provedbu gradonačelnik Grada Mostara, uz suglasnost načelnika za financije.

Usvajanje prijedloga ovog zakona je neophodno, jer bi u suprotnom došlo do obustavljanja svih plaćanja proračunskim korisnicima kao i isplate drugih financijskih obaveza Grada Mostara.

Takva situacija ugrozila bi samo postojanje institucija Mostara, kao i egzistenciju pojedinačnih proračunskih korisnika i njihovih obitelji i vodilo bi socijalnoj i političkoj nestabilnosti grada, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari