Connect with us

BiH

Vlada Japana donira BiH ekološka vozila

Objavljeno

-

Na prvoj idućoj sjednici Parlamenta BiH na dnevnom redu trebala bi biti ratifikacija sporazuma po kojem Vlada Japana donira BiH više od sedam milijuna maraka za nabavku hibridnih vozila i vozila koja koriste ekološki čist dizel.

[ad id=”68099″]

Kako piše Glas Srspke, sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Japana o realizaciji grant pomoći potpisan je 11. ožujka, a nakon ratifikacije konačno bi mogla početi njegova realizacija. Sporazum je u ime BiH potpisao tadašnji ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija.

”Hibridna vozila i vozila koja koriste ekološki čist dizel bit će dodijeljena lokalnim zajednicama u BiH i to za potrebe ustanova socijalne zaštite. Procedura nabavke bit će obavljena u Japanu, a samu proceduru vodi agent kojeg je angažirala japanska Vlada. Agent će imati zadatak u suradnji s nadležnim institucijama u BiH utvrditi točan broj i potrebe krajnjih korisnika”, pojasnili su u Veleposlanstvu Japana u BiH.

Sporazumom je planirana nabavka ekološki prihvatljivih vozila nove generacije kao što su hibridna vozila, plug-in hibridna električna vozila, električna vozila i clean diesel vozila.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari