Pratite nas

Vijesti

‘Vlada je u potpunom deliriju! Drugovi su napravili više štete nego sve vlade prije njih’

Objavljeno

na

‘Možemo i o pretvorbi pričati pa ćemo vidjeti tko je najviše sudjelovao u njoj, danas među 200 najvećih dioničara u Hrvatskoj imate samo osam ili deset koji su članovi HDZ-a. Ali, o tom potom. Neka Državno odvjetništvo kaže nešto o tome, o predstečajnim nagodbama, sigurno će još biti riječi o tome’, rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u ponedjeljak da je sadašnja vlada napravila više štete nego sve dosadašnje hrvatske vlade zajedno, a smatra da bi Državno odvjetništvo trebalo ozbiljno uzeti u obzir sve što je sudac Kolakušić rekao o predstečajnim nagodbama. “Mislim da su oni u ove dvije godine napravili više štete hrvatskom gospodarstvu i više štete standardu hrvatskih građana nego sve vlade prije njih”, rekao je Karamarko u Otoku, u blizini Sinja, odgovarajući na pitanje novinara kako komentira današnju izjavu ministra Željka Jovanovića, koji je rekao kako njega treba pitati zašto su učiteljske plaće tako male jer je, po Jovanoviću, HDZ-ova vlada potrošila novac. Karamarko je istaknuo kako je davati takve izjave nakon duže od dvije godine na vlasti neozbiljno, ali, dodao je, HDZ je navikao na takve izjave jer je sadašnja vlada “u potpunom deliriju”.

Osnovno pitanje koje se postavlja, rekao je, jest: „A zašto su, zapravo, drugovi ili gospoda dolazili uopće na vlast ako ništa nisu kadri učiniti?”

Na pitanje kako komentira to što je njega i HDZ ministar financija Slavko Linić spomenuo u kontekstu pretvorbe tvrdeći kako je “pljačka stoljeća 45 milijarda neplaćenih računa”, što su “zatekli 2012.”, Karamarko je rekao kako se može referirati na ono što je rekao sudac zagrebačkoga Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, koji, kako se izrazio, nije ni diletant ni neznalica.

“Mislim da Državno odvjetništvo treba ozbiljno shvatiti, saslušati, poslušati i vidjeti što učiniti s onim što je rekao sudac Kolakušić”, istaknuo je Karamarko, dodajući da se sadašnja vlast “izvlači” na pretvorbu.

“Možemo i o pretvorbi pričati pa ćemo vidjeti tko je najviše sudjelovao u njoj, danas među 200 najvećih dioničara u Hrvatskoj imate samo osam ili deset koji su članovi HDZ-a. Ali, o tom potom. Neka Državno odvjetništvo kaže nešto o tome, o predstečajnim nagodbama, sigurno će još biti riječi o tome”, rekao je Karamarko.

Novinare je zanimalo može li HDZ ponuditi nešto drugo umjesto zakona o predstečajnim nagodbama. “Naravno. Moramo naći neke druge načine naplate, ali sigurno ne na ovaj način”, odgovorio je.

“Osim toga, zašto sad povlače taj zakon? Neka se dogovore premijer i ministar (Linić) kad se povlači, da li se povlači, zašto se povlači. Očito su se neki namirili, a neki nisu. Dosta je tu kontroverzi i nedorečenosti”, dodao je.

“Ako je taj zakon na neki način prešao crtu kaznenog djela, i ako se radi, kao što kaže sudac Kolakušić, o pljački koja je veća nego što se dogodila u pretvorbi, onda smo doista u lošoj situaciji”, ocijenio je Karamarko.

Na pitanje hoće li “pasti” ministar Linić, odgovorio je kako to ne može znati, ali zna da ova vlada polagano, ali sigurno pada.

“Ja znam da ova vlada pada, polagano ali sigurno, od momenta kad je uopće kreirana počela je padati s obzirom na to da ništa nisu učinili”, istaknuo Karamarko i dodao kako je drugo pitanje koliko će “trajati agonija koja sve nas skupa košta”.

Zamoljen za komentar novinskih napisa u kojima su navedena imena budućih HDZ-ovih ministara, Karamarko je rekao kako su to spekulacije koje on ne bi komentirao, ali, dodao je, “mediji se imaju pravo igrati s takvim stvarima”.

“Naša vlada će biti stručna i neće biti ovisna samo o članstvu u stranci ili strankama pojedinih članova te vlade”, poručio je.

“Hrvatska je u teškoj situaciji, a HDZ će kada dođe na vlast afirmirati načelo po kojem ona zaslužuje najbolje stručnjake u vladi, istaknuo je Karamarko”, koji je sudjelovao na obilježavanju 24. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Otoku.

Hina

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

Objavljeno

na

Objavio

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu donio je nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću i odredio mu doživotnu kaznu zatvora za Ratka Mladića.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se danas suočio s pravdom na koju se čekalo više od dva desetljeća.

Haški sud proglasio ga je, između ostalim, krivim za genocid te osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora

 

Mladić je proglašen krivim za deset od 11 točaka optužnice. Oslobođen je odgovornosti za prvu točku koja ga je teretila za genocid u šest općina istočne BiH jer je vijeće utvrdilo da zločini počinjeni u tim općinama ne predstavljaju genocid. Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine. Zločini su se događali na području BiH od 1992. do 1995.


Ratko Mladić je zbog ometanja postupka izbačen iz sudnice. Pogledajte trenutak izbacivanja Ratka Mladića iz sudnice:

 

General Rahim Ademi: Mladićev veliki vojni poraz kod Šibenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

U dvorištu vukovarske bolnice zapaljene svijeće

Objavljeno

na

Objavio

Paljenjem svijeća u dvorištu vukovarske Opće bolnice te molitvom mnogobrojni Vukovarci i djelatnici bolnice odali su u petak navečer počast žrtvama agresije bivše JNA i paravojnih srpskih postrojba na Vukovar 1991. godine, a Vukovarcima se u molitvi pridružila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja će biti i na središnjem obilježavanju 26. godišnjice vukovarske tragedije.

Predsjednica Grabar-Kitarović zapalila je svijeću podno spomen-obilježja u dvorištu bolnice, a to su učinili i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te drugi.

Svijeće su zapaljene i kod zavjetne kapelice na tzv. kukuruznom putu – putu spasa, koji je tijekom opsade Vukovara bio jedina veza između toga grada i slobodnoga vinkovačkog područja.

Program u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se i ove godine održava pod geslom “Vukovar, mjesto posebnog pijeteta”, počet će u subotu u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće bolnice, odakle će sudionici u Koloni sjećanja proći gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva te mnogobrojni hrvatski građani položiti vijence i zapaliti svijeće i gdje će se služiti misa zadušnica koju će predvoditi požeški biskup, mons. Antun Škorčević.

Počast poginulima u obrani Vukovara 1991. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata odalo je večeras i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koje je vodio župan Božo Galić.

“Došli smo položiti vijenac i zapaliti svijeću u znak sjećanja na stradanje grada Vukovara te njegovih branitelja i civila, kao i onih u Škabrnji te svih onih ljudi koji su položili živote za Hrvatsku. Hvala im i slava, neka počivaju u miru”, rekao je Galić.

Počast žrtvama odalo je i nekoliko stotina Vinkovčana koji su večeras prošli u koloni sjećanja od središta Vinkovaca do podvožnjaka u Ulici kralja Zvonimira i podno murala 12 redarstvenika ubijenih 2. svibnja 1991. u Borovu položili vijenac i zapalili svijeće. Prije toga u vinkovačkoj župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služena je misa zadušnica.

U spomen na žrtvu Vukovara diljem Hrvatske građani paljenjem svijeća odaju počast poginulima.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari