Connect with us

Gospodarstvo

Vlada ne odustaje od prodaje hrvatske zrakoplovne kompanije

Objavljeno

on

Vlada je u četvrtak na sjednici omogućila angažman vanjskih savjetnika u procesu privatizacije Croatia Airlinesa, a ujedno je zadužila Centar za restrukturiranje i prodaju da osigura financijska sredstva u slučaju angažiranja vanjskih savjetnika i to prodajom dionica tvrtki u državnom vlasništvu.

9. listopada prošle godine donesena je Odluka o pokretanju postupka traženja strateškog partnera i osnivanju Povjerenstva za provedbu postupka i predlaganje odabira strateškog partnera Croatia Airlinesa.

croatia airlines 2

S obzirom na međunarodni karakter i složenost tog postupka, Vlada je tada predvidjela mogućnost da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture angažira vanjske savjetnike.

Kukuriku Vlada je očito uporna. Veliko je pitanje zašto toliko inzistiraju na prodaji hrvatske zrakoplovne kompanije ako sve projekcije pokazuju porast broja turista i povećani broj dolazaka zrakoplovom u Republiku Hrvatsku kao sve popularniju turističku destinaciju.

Kako to obično biva, još uvijek se ne zna tko će uopće biti angažiran kao konzultant, tko će ga odabrati i koliko će koštati njihove usluge. Jer poznavajući dosadašnju praksu, često bude “skuplja pita nego tepsija”.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari