Connect with us

Politika

VLADA: Netočni Laucovi navodi kako je stav Znanstvenog savjeta da ‘cjepiva loše štite’

Objavljeno

-

Bilo čiji navodi o tome kako je stav Znanstvenog savjeta da “cjepiva loše štite” od covida-19 u potpunosti su netočna, poručuju iz Vlade u srijedu, nakon posljednje objave na facebooku člana Znanstvenog savjeta, molekularnog biologa Gordana Lauca.

“To da su cjepiva loša zaštita od zaraze jučer je bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta. Istina je jedna, samo se ponekad malo sporije probija ako protiv sebe ima pandemijski marketing…”, stoji u današnjoj objavi Lauca.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić ističe da je Znanstveni savjet u potpunosti suglasan o važnosti nastavka cijepljenja.

“Znanstveni savjet u potpunosti je suglasan o važnosti nastavka cijepljenja, jer je to najučinkovitiji i najjednostavniji način da se ljudi zaštite od covid-19, težih oblika bolesti i najbrži put da okončamo pandemiju”, ističe Milić.

Jučer se na sjednici Znanstvenog savjeta raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u četvrtom valu u Hrvatskoj i Europi, rekao je, kao i dinamici cijepljenja te početku korištenja dodatne doze cjepiva za imunokompromitirane osobe.

Na sastanku je, kaže glasnogovornik Vlade, osobito istaknuta važnost cijepljenja 238 tisuća sugrađana starijih od 65 godina, koji to još nisu učinili.

Milić napominje da je zaključke Savjeta na konferenciji za novinare jasno prenio ministar zdravstva Vili Beroš.

“Stajališta Znanstvenog savjeta izlažu se javno i transparentno na konferencijama za medije koje se uvijek održavaju nakon sjednice Savjeta”, kazao je.

Pritom podsjeća na jasno stajalište Banskih dvora da objave pojedinih članova Savjeta u medijima i na društvenim mrežama predstavljaju njihov osobni stav, a ne stav cijelog Savjeta ili Vlade. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari