Connect with us

Vijesti

VLADA Razriješen Tomislav Petric

Objavljeno

-

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dosadašnjeg ravnatelja Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a (SAFU) Tomislava Petrica, koji je uhićen u aferi Softver zajedno s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac.

Temeljem prijedloga Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije razriješen je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Zdravko Marić imenovan je guvernerom, a Stipe Župan zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Azijskoj infrastrukturnoj investicijskoj banci, sukladno Zakonu o potvrđivanju Statuta Azijske infrastrukturne investicijske banke (Narodne novine – Međunarodno ugovori, broj 7/21.).

Također je stavljen je izvan snage zaključak Vlade od 24. srpnja 2019. godine kojim je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić imenovan za člana Skupštine društva Plinacro d.o.o., koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari