Connect with us

Vlada Republike Srpske podnijela ostavku!

Objavljeno

-

Vlada RS-a danas je podnijela ostavku, a ona će biti prihvaćena na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a koja mora konstatirati da prestaje mandat vlade Aleksandra Džombića.

Zastupnici Skupštine RS-a već su dobili potpisanu ostavku premijera Aleksandra Džombića. Predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić potvrdio je u izjavi novinarima da je parlament dobio zahtjev za posebnu sjednicu parlamenta i to samo s jednom točkom dnevnog reda.

”Primio sam pismo u kojem se navodi da je Vlada Republike Srpske podnijela ostavku i na osnovu ovog pisma zakazao sam posebnu sjednicu Narodne skupštine koja mora donijeti odluku da prestaje mandat Vladi”, dodao je Radojičić.

On je potvdio i da je vlada RS-a uputila za posebnu sjednicu i zakon o umirovljenju oficira Oružanih snaga BiH iz RS, po hitnom postupku.

Džombić je na press – konferenciji rekao da je do ostavke Vlade RS-a došlo nakon što je on, dvije godine od preuzimanja mandata, izgubio podršku Dodika i SNSD-a. “Smatram da je danas, kada je ta podrška SNSD-a i Dodika uskraćena, moralno i politički odgovorno da podnesem ostavku”, rekao je Džombić.

Tvrdi da je bio spreman i sam da podnese ostavku, ali je usuglašeno da se ide ovim putem, sve kako bi se ubrzala procedura izbora nove vlade. U toj novoj Vladi, nema mjesta za Džombića.

Govorio je i o svom i radu izvršne vlasti u protekle dvije godine, o onome što nije urađeno, a trebalo je, a globalnu ekonomsku krizu ponovno je navodio kao razlog teškog stanja u RS.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari