Connect with us

Vijesti

Vlada RH odlučila: Nabavljamo Dassault Rafale F3R

Objavljeno

-

Vlada je na današnjoj sjednici donijela povijesnu odluku o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova Dassault Rafale

Plenković je na početku sjednice Vlade svim vojnikinjama i vojnicima čestitao je Dan oružanih snaga.

Dodao je da Vlada vodi računa o nacionalnoj sigurnosti.

Mi ćemo danas pod prvom točkom dnevnog reda donijeti povijesnu odluku o nabavci višenamjenskog borbenog zrakoplova najnovije generacije, rekao je Plenković, dodavši da se tom odlukom gleda budućnost hrvatske sigurnosti i budućnost Hrvatske vojske.

Novim višenamjenskim borbenim avionom kojim ćemo zamijeniti sadašnje MiG-ove, čiji životni vijek istječe 2024., očuvat ćemo sposobnosti HRZ-a i značajno ćemo ga osnažiti, rekao je Plenković, dodavši da će se na taj način pridonijeti i očuvanju hrvatskog suvereniteta.

Današnjom odlukom ne ostvarujemo samo najveću investiciju u Hrvatske oružane snage od osamostaljenja, nego ulažemo u očuvanje mira, rekao je Plenković.

Međuresorno povjerenstvo, a ovaj proces započet je u vrijeme naše prve Vlade, u srpnju 2019., temeljito je evaluiralo ponude SAD-a, Francuske, Švedske i Izraela i jednoglasno usvojilo studiju o nabavi višenamjenskog borbenog aviona.

Vlada je ocijenila da je ponuda Francuske najbolja i donijela odluku o nabavi 12 višenamjenskih aviona Rafala, rekao je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari