Connect with us

Hrvatska

Vlada s APIS-om potpisuje ugovor za izradu digitalne platforme za praćenje koronavirusa

Objavljeno

on

Foto: Hina

Vlada je izmijenila odluku o izradi digitalne platforme i uspostavu interoperabilnosti u svrhu praćenja i suzbijanja zaraznih bolesti te je u nadležna tijela za njezinu izradu i uporabu uključila i Ministarstvo zdravstva, a platformu će izraditi APIS s kojim će se potpisati ugovor.

Vlada je, naime, na sjednici u četvrtak izmijenila odluku od 19. ožujka i to tako da se u nadležna tijela/institucije uključene u prikupljanje, integriranje i razmjenu te uporabu/korištenje podataka dodaje Ministarstvo zdravstva, a za provedbu i realizaciju odluke sklopit će se ugovor između Vlade i Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT d.o.o.).

Ugovor s APISOM potpisat će ministar zdravstva koji je, prema odluci, zadužen i za imenovanje koordinatora provedbe izrade platforme.

Sredstva za provedbu odluke, odnosno za prvu fazu izrade digitalne platforme u iznosu od 625 tisuća kuna (s uključenim PDV-om) osigurat će se preraspodjelom sredstava u državnom proračunu na pozicijama Ministarstvo zdravstva.

Vlada je prihvatila i pokroviteljstvo nad 60. glazbenim večerima u sv. Donatu koje će se u Zadru održati od 16. srpnja do 14. kolovoza. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari