Pratite nas

Pregled

Vlada Siniši Kovačiću produljuje mandat na čelu HRT-a

Objavljeno

na

Vlada bi na idućoj sjednici, u srijedu, trebala usvojiti uredbu o izmjeni Zakona o HRT-u kako bi v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić privremenu dužnost, umjesto šest mjeseci, mogao obnašati godinu dana, doznaje se u Vladi.

Prijedlog uredbe je izradilo i Vladi dostavilo Ministarstvo kulture, pozivajući se na Zakona o ovlasti Vlade da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora kada je on raspušten.

U dokumentu koji je na dnevnom redu Vladine sjednice stoji da se uredbom predlaže izmijeniti jedan članak Zakona o HRT-u “na način da se vremenski rok za obavljanje poslova vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a produlji sa šest na dvanaest mjeseci.

Također, prijelaznom odredbom se propisuje da će vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a… obavljati svoju dužnost do 1. listopada 2016.”.

Navodi se i da je razlog za predloženo produljenje roka u činjenici da sadašnjem vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniši Kovačiću dužnost prestaje 4. rujna 2016. nakon čega HRT “više nema zakonskog zastupnika tj. osobu ovlaštenu da ju zastupa i predstavlja u pravnom prometu”.

Predlagač tvrdi da ovakvo stanje može prouzročiti značajnu štetu HRT-u kako u pogledu njezinog redovnog poslovanja, tako i u pogledu radno-pravnih odnosa, “budući da neće biti ovlaštenog potpisnika ni za osnovne potrebe osiguranja izdataka za plaće i druge nužne potrebe”.

“Ovaj problem je nastao uslijed spleta okolnosti koji su vezani uz javni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a, a imajući u vidu da glavnog ravnatelja HRT-a imenuje i razrješava Hrvatski sabor, koji je donio odluku o svojem raspuštanju.

Naime, budući da je Hrvatski sabor donio odluku o svojem raspuštanju, koja je stupila na snagu 15. srpnja 2016. godine, imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a temeljem objavljenog natječaja neće se obaviti pravovremeno, s obzirom na to da će konstituiranje Hrvatskoga sabora i početak njegova rada biti izvjesno vrijeme nakon isteka razdoblja na koje je imenovan vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, pa se slijedom svega navedenog, predlaže donošenje ove uredbe”, navodi se u dokumentu.

Prema pisanju medija, za produljenje Kovačićeva mandata zalagali su se članovi tehničke Vlade iz redova HDZ-a, a protiv su bili predstavnici Mosta koji smatraju da je Trgovački sud nadležan za imenovanje privremenog upravitelja nakon što Kovačiću istekne mandat.

Isti je stav zauzeo i Nadzorni odbor kojega je ravnateljstvo HRT-a optužilo da je Vladi i javnosti zatajio nepravomoćno sudsko rješenje kojim se odbija imenovati privremenog upravitelja HRT-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera navijaju danas za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Lyliane Fournier i Paul Nicolier, majka i brat Jean-Michela Nicoliera 

Paul je, baš kao i njegova majka Lyliane koji su nakon Jeanove smrti Hrvatsku prigrlili kao svoju Domovinu, spreman za pobjedu naše momčadi za koju zdušno navijaju.

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera fotografirali su se uoči finala SP-a uz hrvatsku zastavu i tako su poslali poruku da su uz državu za koju je poginuo njihov sin i brat, Francuz kojega Hrvati i danas neizmjerno vole i poštuju

 

Slava ti ratniče dječjeg lica!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Hrvatski generalski zbor čestitao ‘Vatrenima’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Hrvatski generalski zbor u subotu je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na planetarnom uspjehu koji je sve u Hrvatskoj učinio ponosnima, a generali su u svojoj poruci također poželjeli da taj uspjeh bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države.

Iz Hrvatskog generalskog zbora u čestitki ističu da je hrvatska nogometna reprezentacija ušla u povijest najvećih hrvatskih postignuća.

“Kao što su goloruki hrvatski branitelji, naoružani samo s krunicom i htijenjem za slobodom, počeli jednu pobjedničku priču i završili je veličanstvenim pobjedama u Domovinskom ratu tako su i naši nogometaši, naši vatreni, svoju priču završili briljantnim uspjehom koji će ostati zauvijek upisan u našim srcima i sjećanju.

Mi, generali i admirali okupljeni u Hrvatskom generalskom zboru, istinski smo oduševljeni ovim nevjerojatnim pothvatom koji je sve nas i cijelu našu domovinu vratio u dane sloge i zajedništva, a koji su jedini pravi ključ za bolju budućnost i na tome smo našim vatrenima neizmjerno zahvalni”, stoji u čestitki.

Čestitali su HNS-u, stručnom stožeru, izborniku Daliću i svim reprezentativcima.

“Hrvatskom nogometnom savezu te cijelom vodstvu i stručnom stožeru reprezentacije na čelu s ‘nogometnim generalom’ Dalićem i svim herojima koji su se srčano borili na terenu predvođeni kapetanom Modrićem od srca najiskrenije čestitamo na ovom planetarnom uspjehu koji je sve nas učinio ponosnima.

Neka ovaj uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države”, poručili su iz Hrvatskog generalskog zbora.

(Hina)

 

Hrvatska vojska ‘Vatrenima’: Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori