Connect with us

Iz Svijeta

Vlada Srbije odobrila milijun eura pomoći Hrvatskoj

Objavljeno

on

Foto: Arhiva

Vlada Srbije donijela je u srijedu odluku da Republici Hrvatskoj uputi iznos od milijun eura financijske pomoći za otklanjanje posljedica razornog potresa, priopćeno je u srijedu poslije sjednice Vlade u Beogradu.

“Članovi Vlade izrazili su žaljenje zbog ljudskih života izgubljenih u ovoj prirodnoj katastrofi, a novčana sredstva su namijenjena da se pomogne u obnovi razrušenih objekata, od kojih je veliki broj od javnog značaja”, navedeno je u priopćenju Vlade.

Beogradski mediji su ranije objavili da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ujutro zatražio od Vlade da Hrvatskoj iz proračunskih sredstava uputi pomoć od milijun eura za saniranje posledica na području pogođenom potresom.

Ispred Veleposlanstva Hrvatske u Beogradu održan je skup kojim su građanske udruge istaknule podršku i solidarnost s građanima Hrvatske na pogođenim područjima.

“Ni korona ni kiša ni potresi ne mogu nas spriječiti da volimo naše prijatelje, da poštujemo jedni druge i u ovim surovim prilikama solidarnošću i podrškom pokažemo da nas mnogo više toga spaja nego li razdvaja jer zajednički dijelimo ovaj prostor”, poručila je aktivistica Aida Ćorović. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari