Connect with us

Vijesti

Vladajuća većina od danas u Saboru ima još jednu ruku

Objavljeno

-

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović objavio je u srijedu da je pristupio Hrvatskoj demokršćanskoj stranci (HDS) i time postao dio vladajuće većine.

“Od danas sam dio vladajuće većine i poput HDS-a podržavati ću vladajuću većinu odnosno konkretno Vladu Andreja Plenkovića”, kazao je Zekanović na konferenciji za novinare u Saboru.

Navodeći razloge zbog kojih je odlučio biti dio vladajuće većine, Zekanović je naglasio kako je zahvaljujući ovoj Vladi premijera Andreja Plenkovića po prvi put položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini stavljen u fokus međunarodne zajednice, da je Vlada zaslužna za izgradnju Pelješkog mosta te za milijarde kuna iz Fonda solidarnosti EU.

Osim toga, premijer Plenković je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nedavno rekao da ne može doći u Hrvatsku i to je ono što se meni sviđa, kazao je Zekanović.

Spomenuo je i projekt Novi Šibenik- Korak u budućnost čiji je pokrovitelj, dodavši kako je za neke stvari puno lakše lobirati i na njih utjecati kroz vladajuću većinu .

Novinarsko pitanje je li njegova odluka ‘potvrda da je žetončić’, Zekanović je ocijenio nekorektnim, jer ga nitko tako nije nazivao kada je napustio vladajuće i priklonio se oporbi.

„Ja ovim ništa ne dobivam, moj zastupnički mandat je moj još dvije godine i nitko mi ga ne može uzeti; moj status se ne mijenja, bio sam i ostao zastupnik u Saboru, niti sam što tražio od Andreja Plenkovića niti što nudio”, naglasio je.

Za saborsku oporbu Zekanović je rekao kako su s jedne strane „ravnozemljaši koji su nekoć bili desnica”, te ljevica „koja ljevičari, a zapravo išta ne radi” i oni nisu za njega politička opcija.

Pristupanjem Zekanovića Hrvatskoj demokršćanskoj stranci, uz predsjednika stranke Gorana Dodiga, HDS sada u Hrvatskom saboru ima dva saborska zastupnika.

Predsjednik HDS-a Dodig uručio je odmah Zekanoviću i stranačku iskaznicu. Zekanović je pritom napomenuo da neće uči u Klub zastupnika HDZ-a u kojem se nalazi Dodig.

Zamjenik predsjednika HDS-a Branko Hrg rekao je kako nije bilo nikakvog nagovaranja već da je Hrvoje Zekanović sam odlučio priključiti se stranci.

“Polazeći od višedesetljetne potrebe za okupljanjem i suradnjom hrvatskih kršćanskih, suverenističkih i konzervativnih političara, te imajući na umu pogubnost bezidejnih i populističkih politika koje bježe od svjetonazora kao i stalnu opasnost od lijevih neoliberalnih politika – zadovoljni smo što HDS, osim Gorana Dodiga od danas u Hrvatskom saboru ima još jednog autentičnog borca za kršćanske, konzervativne vrijednosti, Hrvoja Zekanovića”, naveli su danas iz HDS-a. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari