Pratite nas

Hrvatska

Vladajući izgubili ‘i pravac i smjer’ !?

Objavljeno

na

Jedan relativno mlad čovjek, nadobudan, blagoglagoljiv, obrazovan a na prvi bi se pogled reklo i poduzetan došao u posjed nekad plodnog vinograda i to na brežuljkastom, osunčanom  komadu zemlje. A klima je takva da bi i sasušeni drveni štap procvjetao, reklo bi se…zemlja bogomdana!

Međutim, vinograd bijaše zapušten i devastiran, kažu da je i pod hipotekom, zarastao u korov i drač, cvjeta jedino alergijska ambrozija….jednom riječju šikara i šipražje.

Kad je jadan vidio što je ‘u ruke dobio’, umjesto da uzme motiku u ruke, umjesto da počupa korov i posiječe drač a lozu obreže kako spada, bahati se mladić uhvatio politikantske kuknjave pa priča li priča kako su mu bivši vlasnici namjerno podvalili ostavivši mu ‘jad i čemer’….a ne plodni vinograd koji u vrijednim rukama rađa svake godine!

I kuka on tako skoro pa tri godine ali vinograd unatoč žalopojkama neće roditi sam od sebe, treba zasukati rukave i poslu prionuti…

Hrvatska zbilja…

Kukurikavci su 2011. Slučajno, na prijevaru osvojili izbore i preuzeli vlast u svoje ‘vrijedne’ ruke a nema sumnje da su dobro znali u kakvom je stanju devastirano gospodarstvo i što ih sve čeka na putu oporavka. Stoga su na temelju takvog stanja, valjda, i donijeli svoj famozni, predizborni Plan 21 kako bi izvukli zemlju iz recesije …obećavši narodu kako će samo što nije, veoma brzo poteći med i mlijeko!

Danas, a danas je listopad 2014., poput onog mladića iz prethodne bajke kukaju poput baba-narikača kako nisu znali što ih čeka.

Pa, ako uistinu nisu znali onda su bili ne samo glupi nego i naivni.

Glupi su bili zato jer su se prihvatili posla komu očito nisu dorasli a naivni jer su u tom utopijskom Planu 21, punom praznih obećanja, samo oni vidjeli ‘svijetlo na kraju tunela’!

Da su kojim slučajem bili pametni a nakon što su vidjeli što ih čeka mogli su jednostavno kazati: ‘mi to nismo u stanju dovesti u red, odustajemo i prepuštamo vlast onima koji su sve to i zakuhali’.

Ovako, narod i dalje sluša njihove dosadne jadikovke kako su im podvalili oni prije njih….sve sami korupcionaši i kriminalci!

Zoran Milanović, uz istarski pršut i vino, danas je slučajno čuo i za najnoviji podatak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da je broj nezaposlenih prvi put od polovice srpnja ponovno premašio 300 tisuća pa je rekao kako su to uobičajena sezonska kretanja nezaposlenosti; doduše, sasvim slučajna.

„To su stvari na kojima se radi, ne može se ništa preko noći, niti za godinu dana“, ocijenio je, uz ostalo, Milanović danas u Tinjanu ironično podsjetivši kako su svi „dobronamjerno govorili da će broj nezaposlenosti prijeći 400 tisuća, ali nije, no i tristo tisuća je previše“.
Očito je Kuku-riknuli Plan 21 bio tek mrtvo slovo na papiru, plan je doživio svoj potpuni fijasko pa premijeru danas trebaju produžeci-dodatno vrijeme, ako ništa drugo onda barem za stabilizaciju postojećeg st®anja:

„Svaka vlast koja je naslijedila Hrvatsku u ekonomskom i fiskalnom stanju kakvo je bilo prije nekoliko godina, treba zasigurno četiri godine jednog mandata za pravac i za smjer i četiri godine za stabilizaciju tog stanja“, kaže Milanović….i sigurno još daljnje četiri godine da bi se barem pomakli s pozitivne nule, dodao bih.

Dakle, Kukurikavcima je potrebno šesnaest godina neprekinutog mandata da bi se pomakli s mrtve točke za razliku od, primjerice (Zapadne) Njemačke koja se znatno brže oporavila nakon kataklizmičkog razaranja iz drugog svjetskog rata!?

Neovisno o kojoj se vlasti radilo, lijevoj ili desnoj, dodao je Milanović, „bez osam godina stabilnosti i jedne zdrave i racionalne politike nema ničega. Mi smo prije toga imali osam(gladnih, o. a.) godina vrludanja, korupcije i kriminala, prepuštanja države sudbini. No, Hrvatska nije slučajna zemlja, nisu naši ljudi ginuli prije 60 godina(?) da bi ovo bio dio Hrvatske. To je namjerna zemlja(?), ali se prepuštalo slučaju kada je u pitanju upravljanje zemljom“…

Iz navedenog, uistinu nebuloznog premijerovog izlaganja očito je da su očerupani Kukurikavci kroz ove, skoro pa tri godine mandata, još uvijek u potrazi za pravcem i smjerom izlaska iz krize.

Drugim riječima premijer priznaje kako do danas Kukurikavci, osim dosadne i neplodne kuknjave, ništa racionalnog nisu uradili jer figurativno rečeno još uvijek traže, eto, slučajno izgubljeni kompas, busolu!

I još nešto za kraj:

Ovih dana osvjedočeni agnostik, genetski komunist i predani lovac na ustaške guje, Ivo Josipović, pohvalio se na Radmanoviziji svojim izvrsnim poznavanjem Svetog pisma citirajući legendarnu izreku Sv. Augustina koji u spisu ‘O Božjoj državi’, kaže:

‘Kada sam bio mlad molio sam – O Bože podari mi krepost i umjerenost, ali ne odmah’ ….slikovito je kazao bljedoliki zmijolovac.

Jasno, pritom nije ni izdaleka mislio na svog slučajnog premijera ili svoju neracionalnu vladu nego se namjerno narugao svojim političkim oponentima i svim onima koje je manirom uličnog prostaka nedavno nazvao….’luđacima i bolesnicima’.

Ustvari ta izreka o kreposti i umjerenosti upravo odgovara ponašanju spomenutih, i slučajnog premijera i njegovih bolesnih ministara kojima je dragi Bog, izgleda, zauvijek uskratio te vrline podarivši im ‘u zamjenu’ oholost i rasipnost pijanih milijunaša…dakako, bez pokrića!

Ali ima još jedna mudra izreka od svetog Augustina:

‘Želiš li da tvoja molitva k Bogu uzleti’?

‘Podaj joj onda ova dva krila – post i milostinju’.

Pragmatični agnostik Ivo Josipović ne koristi ta krila po preporuci svetog Augustina, odrekao se on poodavno i Boga i posta i milostinje pa se prihvatio racionalnijih pomagala,  ZAMP-a i kasice-‘Zlatice’, i to bez ikakvog počeka, odmah.

A u tom ‘biznisu’ jučer eliminirani Milan Bandić, nije mu ni do koljena!

Damir Kalafatić

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Predsjednica najavila proširenu sjednicu gospodarskog vijeća o poljoprivredi

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović u utorak se u izmještenom Uredu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji susrela s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije te poručila da će inicirati proširenu sjednicu gospodarskog vijeća na temu poljoprivrede.

„Problema u poljoprivrednom sektoru daleko je više nego što smo imali priliku čuti danas, no kao glavni ističe se problem neravnopravnog odnosa koji otkupljivači imaju prema hrvatskim poljoprivrednicima u odnosu na one u drugim državama“, naglasila je predsjednica Republike dodavši kako će resornom ministru prenijeti poruke s današnjeg sastanka, a glavna je ta da se seljacima omoguće jednaka „pravila igre“ kao u ostalim EU državama.

Mladen Šolčić, jedan od najvećih mljekara na području Bjelovarsko-bilogorske županije, iznio je alarmantan podatak da je od 19 tisuća mljekara u Hrvatskoj ostalo njih manje od šest tisuća, s tim da i oni preostali neće dugo izdržati uz sadašnju nisku otkupnu cijenu mlijeka i ostale loše uvjete.

„Mi od otkupljivača ne tražimo ništa više od toga nego da se u Hrvatskoj ponašaju kao u vlastitim državama. Da Dukat u Hrvatskoj posluje kao u Francuskoj, mi ne bismo bili u problemima“, istaknuo je Šolčić, jedan u nizu poljoprivrednika koji su se za pomoć obratili predsjednici Republike.

Drugi radni dan u izmještenom Uredu, predsjednica Republike započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-području Barutana, gdje je u rujnu 1991. godine poginulo 11 hrvatskih vojnika nakon što je, odbivši predati vojarnu, major JNA Milan Tepić aktivirao eksploziju vojnog skladišta u kojemu je bilo 170 tona eksploziva.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas će na Trgovačkom sudu u Bjelovaru nazočiti otvaranju pilot projekta „e-komunikacija“ koji će omogućiti bržu, bolju, moderniju i efikasniju komunikaciju svih sudionika sudskih postupaka.

Obići će drvoprerađivačku tvrtku Bjelin, gdje je u tijeku izgradnja novih proizvodnih pogona, jedne od trenutno najvećih investicija u Bjelovaru.

Predsjednica Republike posjetit će danas sve gradove u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (Daruvar, Grubišno Polje, Garešnica i Čazma), a na putu će obići gradilište u Velikoj Cigleni, gdje turski invetitori, MB Holding, grade najveću geotermalnu elektranu u Hrvatskoj te jednu od većih u Europi. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović promaknula časnike HRZ i PZO

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović promaknula je u prigodi Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) 16 pripadnika HRZ i PZO, odnosno jednu časnicu i 15 časnika.

Oni koji su zamijenjeni ili odlaze u mirovinu ili na nove dužnosti.

U čin brigadnog generala promaknut je brigadir Mato Mikić, on je novi zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. U mirovinu ide brigadni general i dosadašnji zapovjednik brigadni general Miroslav Kovač.

Novi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice je komodor Ivo Raffanelli, a u mirovinu ide dosadašnji zapovjednik, kontraadmiral Predrag Stipanović.

Brigadni general Siniša Jurković novi je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, a u mirovinu odlazi general pukovnik Mate Ostović.

U čin brigadira promaknut su pukovnici Damir Perak i Ivica Črne. Jedan bojnik promaknut je u čin pukovnika. Jedan satnik promaknut je u čin bojnika. Sedam natporučnika promaknuto je u čin satnika. Četiri poručnika promaknuta su u natporučnika.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovne zapovjednice pohvaljen je brigadir Mato Mikić.

Predsjednica Grabar-Kitarović odluku je donijela na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane, odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike HRZ i PZO.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari