Pratite nas

Iz Svijeta

Vladajući, ovi aktualni, a i oni prije njih, služe centrima moći koji su nam razbili samosvijest i duh pobjedništva i (privremeno) rade što ih je volja.

Objavljeno

na

Znam da ovakvu, slabu, osiromašenu Hrvatsku domoljubi i branitelji nisu sanjali, ali Hrvati su sustavno izmanipulirani i treba vremena da se narod opet probudi. Krajem ‘90-ih naše strateške i obavještajne službe su dozvolile kolaps samosvjesne, suverene države koja se rodila nakon bolnog osvještavanja i netrivijalne samo-organizacije u domovinskom ratu. A danas Hrvatskoj, ponavljam riječi svih znalaca, treba proizvodnja i izvoz. Nama trebaju aktivni inženjeri (1,5% nacije) koji će razvijati tehnologije, nove izvozne proizvode i vrijednosti od kojih će ova zemlja sutra bolje živjeti. Moramo se tom segmentu probuditi jer raznih društvenjaka i socijalnih šminkera i administratora imamo i previše.

Prodavanje javnog dobra za vraćanje dugova je pogrešna politika. Samo nas proizvodnja (izvoz) može izvući iz dugova

davorko-600x406Jer što ćemo kada prodamo ostatak državne imovine i resursa? Kako ćemo onda vraćati dugove? Hoće li na red za prodaju doći naši bubrezi? Davne 1992. sam bio jedan od recenzenata HAZU strategije razvoja Hrvatske i iako nije bila idealna, ovakav kolaps proizvodnje i izvoza akademičari nisu planirali!

Ta silna rasprodaja i uništavanje proizvodnje i izvoza jest pogrešan pristup i SABOTAŽA partitokracije iz vlasti jer time smo postali de facto kolonija – na milosti inozemnih centara moći. Hrvatska se mora okrenuti inženjerima i proizvodnji, samo tako mogu za naše građane nastupiti bolji dani. Druge ozbiljne, javne opcije nema. Pa, nisu slučajno Austrija, Njemačka, Švicarska, Švedska pozitivne: te zemlje kreiraju i proizvode brojna dobra i izvoze ih, dok većina mediteranskih zemalja grca u dužničkom ropstvu.

Sve je to nastavak katastrofalne politike vladara Hrvatske.

To su dominantno kojekakvi socijalni šminkeri. Ništa ‘’tvrdo’’ ne znaju (matematiku-korelacija, inženjering-izvoz) niti su u svom životu išta ozbiljno stvarno odradili. To su kvaziljevičari kojih sudbina siromašnog dijela naroda uopće ne dodiruje. Puno je tu i jugofila koji očito ne vole Hrvatsku. I to je problem Hrvatske.

Europska unija već sad od nas uzima ono što oni smatraju najboljim. Neće se EU baviti sirotinjom, to njih ne zanima. Time bi se trebala baviti takozvana lijeva Vlada, ali oni to nisu. Oni nisu ljevičari, to su ustvari neoliberali, slugani imperijalizma. Istinska „ljevica“ bi trebala biti Crkva tj. aktivni vjernici. Jer Isus Krist se brine o siromašnima i pomaže im. Ponavljam, EU će prvenstveno (is)koristiti ono (po)najbolje što Hrvatska ima jer ih to zanima, a to oni ni ne taje.

Osobno vjerujem u hrvatski narod! Jer Hrvati imaju muda, Hrvati ipak imaju kičmu, Hrvati su i uz sve svjetovne mane u dubini – Božji narod. Vjerujem da ćemo uz tu povijesno dokazanu vjeru pobijediti i da će nam biti bolje, pa tako – duhom pozitivno – i živim.

Nenormalni su ti kvaziljevičarski hermafroditi, ustvari neoboljševička buržoazija na vlasti. A priča kako Hrvati ne vole svoje susjede je najobičnija floskula. Hrvati vole i Bosance i Hercegovce, Crnogorce, Slovence, Srbe, Talijane, Mađare … Hrvati vole sve svoje susjede i sve druge nacije podjednako i čak i više nego oni nas. Jasno je da sam Hrvat i katolik i pritom volim sve ljude … to je sve NORMALNO i to nikoga ne ugrožava, naprotiv – to nam svima služi na čast, biti svoj na svome iskonu, u akciji Ljubavi uvijek i posvuda.

Mi nismo majmunoidi-zumboidi, nego Božja Bića Ljubavi

Pojasnio sam i to pri kraju ovog interview-a na Rabu:

Vaš Davor

 glasbrotnja.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Putin će se kandidirati kao nezavisni predsjednički kandidat

Objavljeno

na

Objavio

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da će se na predsjedničkim izborima u ožujku natjecati kao nezavisni kandidat.

Putin (65) rekao je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare kako se nada da će ga poduprijeti više političkih stranaka.

“Ruski politički sustav mora biti kompetitivan, no oporba nema jakog protukandidata jer samo puno viču, a malo toga nude narodu”, istaknuo je Putin.

Čovjek koji je kao premijer i predsjednik na vlasti već gotovo dva desetljeća želio bi dobiti još jedan šestogodišnji mandat na izborima 18. ožujka.

Ruski lider zadržao je popularnost u zemlji posljednjih godina, unatoč ekonomskim poteškoćama i rastućim napetostima sa Zapadom.

Prema posljednjim anketama, Putina podupire 80 posto građana pa se na izborima očekuje njegova uvjerljiva pobjeda.

Tradicionalna konferencija za novinare pred kraj godine poznata je po tome što zna trajati tri i više sati.

Govoreći o prioritetima u budućnosti, Putin je nabrojao infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, visoku tehnologiju, povećanje produktivnosti rada i plaća.

“Političko okružje, kao i ono gospodarsko, mora biti kompetitivno. Težit ću tome da imamo uravnoteženi politički sustav”, rekao je.

Istaknuo je da zapadne sankcije zbog uloge Rusije u Ukrajini nisu jako utjecale na cijenu nafte, “ali ipak jesu”.

“Prevladali smo dva gospodarska šoka, oštar pad cijene energije i vanjska ograničenja ili tzv. sankcije”, naglasio je Putin.

“Naše gospodarstvo počelo se sve više oslanjati na domaću potražnju, što je ključno za ekonomiju”, dodao je. (HINA)

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Europarlamentarci o zabrani nacističkih i fašističkih simbola i slogana u čitavoj EU

Objavljeno

na

Objavio

Predstavnici Vijeća EU-a i Europske komisije te zastupnici Europskog parlamenta u srijedu su izrazili zabrinutost širenjem mržnje u europskim društvima praćenim isticanjem nacističkih i fašističkih simbola, a zastupnici iz zemalja srednje i istočne Europe isticali su i pitanje komunističkog znakovlja.

Rasprava plenarnoj sjednici EP-a u Strasbourgu o zabrani nacističkih i fašističkih simbola i slogana u čitavoj EU održana je na inicijativu Ivana Jakovčića, IDS-ova europarlamentarca koji očekuje da se takva zabrana uskoro zakonski regulira na europskoj razini.

Jakovčić je uoči rasprave u razgovoru s hrvatskim novinarima u Strasbourgu obrazložio kako je inicijativa usmjerena na nacističke i fašističke simbole jer danas “objektivno nemamo neku veliku revitalizaciju” pobornika komunizma, ali zato “svjedočimo usponu ekstremne desnice u Europi”.

Njegova je inicijativa stoga usmjerena na simbole nacističke i fašističke ideologije koja je aktualnija prijetnja, objasnio je Jakovčić te dodao kako se osobno ne protivi i raspravi i o drugim totalitarnim sustavima, poput komunizma.

Šuica i Tomašić o komunizmu

Dubravka Šuica, (HDZ/EPP) je kazala da su za razliku od kolega iz zapadne Europe, u Hrvatskoj još svježa sjećanja na totalitarni režim koji nije bio ni fašistički ni nacistički, ali se itekako obračunavao s neistomišljenicima, pojedincima i skupinama koje je smatrao prijetnjom samome sebi.

“Novija povijest svijeta govori o milijunima smrti direktno ili indirektno povezanih upravo s komunističkim režimima i njihovi simboli jednako su neprihvatljivi u Europi 21. stoljeća kao i fašistički i nacistički”, kazala je Šuica.

“Naravno da se protivim svim totalitarističkim simbolima i sloganima. Stoga, žalim što u ovom naslovu današnje točke dnevnog reda, vi predlagatelji niste uključili i komunizam”, dodala je.

Poručila je da “ne postoji totalitarni režim koji zaslužuje biti amnestiran samo zato što pobjednici pišu povijest”.

“Europa, pa tako i europska Hrvatska s jednakom osudom trebaju gledati na sve režime koji su provodili ili provode diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, koji su odgovorni za političke progone, pojedinačna ili masovna ubojstva te represiju nad osnovnim pravima i slobodama”, zaključila je.

Ruža Tomašić, iz Europskih konzervativaca i reformatora (ECR), kazala je da “nacistički i fašistički simboli ne smiju biti dobrodošli u javnom prostoru i moramo učiniti sve kako bi građani u potpunosti postali svjesni grozota koje ta ideologija predstavlja i odrekli se njezina naslijeđa”.

“Isto treba učiniti i s komunističkim naslijeđem koje se nažalost nerijetko slavi i propagira u ovom Domu. Pod fašizmom i nacizmom pobijeno je 17 milijuna ljudi, a pod komunizmom 90 milijuna”, kazala je Tomašić.

Sličnog je mišljena i češki zastupnik Marek Jurek, (ECR), koji smatra da se ne radi “o iskrenoj raspravi” jer se u njoj ne govori i o srpu i čekiću.

Michaela Šojdrova, (EPP), izrazila je zabrinutost veličanjem nacizma i fašizma te pozvala na bolje obrazovanje mladih koji “nemaju iskustva s fašističkim i komunističkim ideologijama”.

Poljska zastupnica Roza Grafin von Thun Und Hohenstein, (EPP), kazala je da se radi o simbolima koji nas podsjećaju na noćne more tridesetih godina 20. stoljeća i na židovska geta, izrazivši razočaranje “što ih ponovo moramo gledati”.

“Pozivam na zabranu neonacističkih organizacija (…) Od riječi do djela je kratak put”, kazala je Hohenstein.

Stelios Kouloglou, iz Ujedinjene europske ljevice i Nordijske zelene ljevice (GUE/NGL), smatra da bi zabrana bila tek “simbolička gesta” te da se treba pozabaviti “renesansom tog fenomena”, tj. politikom strogih mjera štednje i socijalnom nepravdom zbog čega se potlačeni radnici okreću desnici.

Njegova kolegica, Talijanka Eleonora Forenza, traži potpunu zabranu spomenutih simbola, a na usporedbe svastike i srpa i čekića odgovara da je “Crvena armija ta koja je oslobodila Europu od nacizma i fašizma”.

Njemački nezavisni zastupnik Udo Voight smatra da “snažna demokracija prihvaćanjem zabrana pokazuje slabost”. “Zabrana stvara nove totalitarizme. Možete imati punu slobodu ili nikakvu”, kazao je Voight.

EP je u više navrata raspravljao o iskustvima Europe s ekstremističkim ideologijama, a 2005. su članice iz bivšeg komunističkog bloka nakon ulaska u EU odmah zatražile zabranu isticanja komunističkih simbola na europskoj razini, što nije prihvaćeno.

(Hina/Kamenjar.com)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari