Connect with us

Pregled

Vlade Hrvatske i BiH u Sarajevu održavaju drugu zajedničku sjednicu

Published

on

Vlade RH i BiH u petak održavaju zajedničku sjednicu u Sarajevu, što će biti druga zajednička sjednica dviju vlada, prva je održana u lipnju 2010. u Splitu.

Na sjednici će se, kako su poručili iz Vlade RH, razmotriti brojna pitanja od zajedničkog interesa i budući modaliteti suradnje s ciljem uspostavljanja što uređenijih odnosa između dvije zemlje.

Predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Pjer Šimunović i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potpisat će ugovor o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka, dok će sporazum o suradnji u području turiznma potpisati hrvatski ministar turizma Gari Cappelli i BiH ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović potpisat će Memorandum o suglasnosti o suradnji u području mladih.

Razgovarat će se i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, a vjerojatno i o Agrokoru.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, nakon zajedničke sjednice dviju vlada sastat će se s predsjedavajućim Predstavničkog doma BiH Šefikom Džaferovićem.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari