Pratite nas

Pregled

Vladimir Kraljević: Donald je pobijedio i bit će najbolji predsjednik u povijesti Amerike

Objavljeno

na

Vladimir Kraljević, vlasnik licencije za izbor Miss Universe Hrvatska, u Studiju 4HRT-a ispričao je dojmove s inauguracije američkog predsjednika DonaldaTrumpa, njegova prijatelja, za kojega tvrdi da će biti najbolji predsjednik.

Bilo je nezaboravno, plakao sam jer je moj frend, kojeg znam 35 godina, pobijedio, postao najjača institucija svijeta – tko ne bi plakao, rekao je Kraljević.

Supruga i ja bili smo jedini volonteri lobisti u Europi, svi su nas omalovažavali i pljuvali, ali Donald je pobijedio i bit će najbolji predsjednik u povijesti Amerike, naglasio je Kraljević.

Kad sam daleke 1968. gospodinu Fredu Trumpu, Donaldovu ocu, s brkovima kao Clark Gable rekao da želim biti rich and famous (bogat i slavan), odgovorio mi je Do something nice for somebody else (Učini nešto dobro za nekog drugog) – to treba Hrvatskoj jer to se vraća, kazao je Kraljević.

Donalda sam upoznao 1973., a Ivanu kasnije. Prodao mi je licenciju za Miss Universe. On je nešto nevjerojatno, kad vas vidi – ili vas voli ili ne voli. Are you a good man? (Jeste li dobar čovjek?) Samo te to pita, ne pita vas ni ime ni prezime, ni odakle ste. Ja ga obožavam, ako ste mu super, nebo je granica. On je moj i dol i to je to, priznaje Kraljević.

Plakao sam kad sam dobio pozivnicu za prijatelje i obitelj, prisjeća se Kraljević koji je pokazao i zanimljive privatne fotografije sa svečanosti i prepričao neke pikanterije, što se jelo i pilo na glamuroznom balu.

Donalda narod obožava jer će vratiti sav biznis u Ameriku. Ne voli ga CNN, ne voli ga press jer nije političar, on nema kolegija – hajmo danas to, to i to – pet minuta briefinga i gotovo.

To treba Hrvatskoj, zaključio je Kraljević. Trump je bio zainteresiran za Brijune, pisali smo pisma i Sanaderu i Mesiću, ali ništa se nije dogodilo.

U Hrvatskoj nema follow up – to je problem, dodao je.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Munira Subašić: Svi naši u Srebrenici su bili živi dok Ratko Mladić nije došao

Objavljeno

na

Objavio

Očekujemo da Ratko Mladić dobije doživotnu kaznu i da mu se presudi za genocid, ne samo u Srebrenici nego i u Prijedoru i drugim općinama, kazala je za N1 Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

Subašić je zajedno sa drugim predstavnicama Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” otputovala jutros u Haag kako bi prisustvovale izricanju prvostepene presude bivšem generalu Vojske RS Ratku Mladiću, optuženom za genocid i zločine protiv čovječnosti.

U razgovoru za N1 poručila je kako od Haškog tribunala očekuje da ispunio ono zbog čega je i osnovan.

“Znam da Sud ne radi po pravdi nego po nekim zakonima. Međutim, očekujem doživotnu kaznu i da mu se presudi za genocid, ne samo u Srebrenici nego i u Prijedoru i drugim općinama. Gdje je god došla njegova čizma napravila je genocid. Očekujem jedan dio pravde, zadovoljstva. Haški sud je pri zatvaranju i vjerovatno će ispuniti ono zbog čega je osnovan”,istakla je Subašić.

Podsjetila je na važnost presude Ratku Mladiću, koja će biti izrečena 22. novembra u srijedu.

“Ovo je najjača presuda. On je najodgovorniji. Svi naši u Srebrenici su bili živi dok on nije došao. Kada je došao izdao je naredbu da se što više siluje majki, da se ubije što više naše djece…koga nisu ubili da se protjera. Imao je namjeru napraviti etnički čistu teritoriju”, zaključila je predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

ICTY u srijedu izriče presudu srebreničkom krvniku Ratku Mladiću

Ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić: Nikome se ne sudi za Škabrnju

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

SDA traži prekid gradnje Pelješkog mosta

Objavljeno

na

Objavio

Glavni odbor vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) u Bosni i Hercegovini u subotu je usvojio zaključak kojim od Hrvatske traži da prekine sve aktivnosti na gradnji Pelješkog mosta dok se ne utvrdi međudržavna granica kao i da revidira sklapanje ugovora s Republikom Srpskom o opskrbi plinom rafinerije nafte u Bosanskom Brodu.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac novinarima je nakon sjednice tog tijela u Sarajevu kazao kako je jednoglasno usvojen zaključak po kojemu je “neprihvatljivo graditi Pelješki most na štetu teritorijalnog intergriteta i suverenita BiH”.

“Prije gradnje mora se ratificirati ugovor o granici BiH i Hrvatske koji je potpisan 1999. godine pri čemu most ne smije dovoditi u pitanje pravo BiH na pristup otvorenome moru. To nije neškodljivi pristup nego apsolutna sloboda kretanja i komunikacije”, kazao je Genjac dodajući kako u SDA sada očekuju da Hrvatska svojim djelima pokazuje da kao članica Europske unije u cjelosti poštuje međunarodno pravo.

Predsjednik Glavnog odbora SDA je kazao kako imaju naznake da će njihova stajališta temeljena na ranijim zaključcima Predsjedništva BiH poduprijeti i Europska komisija. “Očekujemo potporu Europske komisije nakon što su temeljito upoznati sa svim relevantim činjenicama i dokumentima.

Očekujemo da će Europska komisija zatražiti od Hrvatske da prije angažiranja odobrenih sredstava (za gradnju mosta) riješi sporna pitanja s BiH”, kazao je Genjac dodajući kako vjeruje da će uskoro stići takve najave iz Europske komisije.

Za sporazum između Hrvatske i vlasti RS o prenamjeni infrastrukture iz Slavonskog Broda u plinovod za opskrbu rafinerije nafte u Bosanskom Brodu Genjac je kazao kako je po svojemu sadržaju protivan međunarodnom pravu i interesima BiH. “Hrvatska to mora ispraviti i dovesti u sklad s načelima međunarodnog prava po kojima se takvi sporazumi potpisuju isključivo između država”, zaključak je Glavnog odbora SDA kako ga je predstavio Genjac.

Pelješki most više ništa ne može zaustaviti!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari