Pratite nas

Hrvatska

Vladimir Putin: Biti će to najbolje svjetsko prvenstvo do sada

Objavljeno

na

Rusija će 2018. godine organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo, a na njega planiraju potrošiti 15 milijardi eura, ali i izbjeći pogreške koje su kao organizatori napravili Brazilci.

– Nakon Sočija znamo da smo sposobni organizirati i Svjetsko nogometno prvenstvo kao najveći sportski događaj u svijetu – rekao je Putin.

Poznato je da u Brazilu mnogo toga nije bilo kako treba, da je propušteno obnoviti infrastrukturu oko stadiona, prometnice, poboljšati javni prijevoz i učini od prvenstva mnogo za cijelu zemlju, tako da se pozitivne posljedice osjete i u godinama koje dolaze. Nažalost, osjećat će se samo negativne posljedice po brazilski narod.

putinNo Rusi već u startu planiraju potrošiti dvije milijarde više no Brazilci, koji su 2010. rekli da će potrošiti oko 300 milijuna eura. Potvrda je to da se predviđanja uvijek premaše, baš kao i tijekom ZOI u Sočiju, za koje je “otišlo” oko 40 milijardi eura, a predviđalo se dvostruko manje.

– Nakon Sočija znamo da smo sposobni organizirati i Svjetsko nogometno prvenstvo kao najveći sportski događaj u svijetu. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da to prvenstvo bude najbolje dosad, a svi će uživati u ruskom gostoprimstvu – izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, koji nogometno prvenstvo tretira kao i ZOI – osobnim projektom.

Najviše će se potrošiti na stadione, naravno. Igrat će se na stadionima u Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanu, Jekaterinburgu, Kalinjingradu, Njižneg Novgorodu, Samari, Saransku, Rostovu i Volgogradu. Finale će biti u Moskvi, na istom stadionu gdje su otvorene Olimpijske igre 1980. godine, samo renoviranom.

Radovi počinju već ovog ljeta i Putin daje osobnu garanciju da će sve biti gotovo prema predviđenim rokovima, a to je šest mjeseci prije početka prvenstva.

VD/VL

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović: Važno je da porezna uprava ne bude represivni aparat

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović preselila je na dva dana svoj Ured u Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

U Bjelovaru je istaknula veliki doprinos ovog kraja razvoju Hrvatske. Nezamjenjiv je i doprinos ljudi ovoga kraja u borbi za slobodu Hrvatske, naglasila je predsjednica, prenosi HRT.

Govoreći o gospodarstvu, predsjednica je rekla kako moramo promijeniti razvojnu paradigmu kako bi gradovi poput Bjelovara dobili ulogu razvojnih centara.

Među ostalim je naglasila kako je važno da porezna uprava ne bude represivni aparat, da kažnjava nerazmjerno počinjenim greškama. Mora biti podrška poduzetnicima i obrtnicima, a ne gušiti ih, dodala je.

Komentirala je i demografski problem rekavši da je samo lani ova županija izgubila tisuću ljudi. Pribroje li se tome i oni koji nisu evidentirani, to je alarm koji i danas zvoni. Stoga su nužna mnogo veća proračunska izdvajanja za demografsku obnovu. A ona je vezana uz gospodarsku, izjavila je predsjednica.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica kardinalu Bozaniću predstavila koncept Adventa na Prekrižju

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Ured Predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u pratnji mons. Ivana Šaška pomoćnog biskupa zagrebačkog u Vili Prekrižje, koja je od ove godine otvorena za javnost u sklopu Adventa u Zagrebu.

Predsjednica je kardinalu predstavila koncept Adventa u Vili Prekrižje kojim se želi naglasiti upravo tradicija obilježavanja došašća u Hrvatskoj, te istaknuti duhovna dimenzija iščekivanja Kristova rođenja.

Predsjednica je upozorila kako građani Zagreba, te njihovi brojni gosti na Prekrižju imaju priliku doći bez najave, besplatno, te bez ikakvih komercijalnih sadržaja uz čaj uživati u posebnom ugođaju Adventa, izvedbama Kulturno umjetničkog društva Turopolje, ansambla klasične glazbe Strauss, te nastupima najdarovitijih učenika zagrebačkih glazbenih škola.

Razgledavajući tradicijskim ukrasima uređenu Vilu Prekrižje, kardinal Bozanić se osvrnuo na bogatstvo hrvatske narodne baštine vidljivo u običajima kojima je prožeto vrijeme Došašća, te istaknuo važnost njegovanja pozitivnih međuljudskih odnosa, razumijevanja i djelatne kršćanske ljubavi koja u Adventu posebno dolazi do izražaja.

Predsjednica Republike, koja je nakon povratka iz Sjedinjenih Američkih Država primila jučer predstavnike i voditelje pučkih kuhinja i humanitarnih udruga koje pomažu siromašnima i potrebitima, u razgovoru s Kardinalom najavila je kako u svojem Uredu planira program volontiranja kroz cijelu godinu, kako bi nastavili upravo to pozitivno ozračje Adventa.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila Advent u vili Prekrižje

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari