Connect with us

Hrvatska

Vladimir Putin: Biti će to najbolje svjetsko prvenstvo do sada

Published

on

Rusija će 2018. godine organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo, a na njega planiraju potrošiti 15 milijardi eura, ali i izbjeći pogreške koje su kao organizatori napravili Brazilci.

– Nakon Sočija znamo da smo sposobni organizirati i Svjetsko nogometno prvenstvo kao najveći sportski događaj u svijetu – rekao je Putin.

Poznato je da u Brazilu mnogo toga nije bilo kako treba, da je propušteno obnoviti infrastrukturu oko stadiona, prometnice, poboljšati javni prijevoz i učini od prvenstva mnogo za cijelu zemlju, tako da se pozitivne posljedice osjete i u godinama koje dolaze. Nažalost, osjećat će se samo negativne posljedice po brazilski narod.

putinNo Rusi već u startu planiraju potrošiti dvije milijarde više no Brazilci, koji su 2010. rekli da će potrošiti oko 300 milijuna eura. Potvrda je to da se predviđanja uvijek premaše, baš kao i tijekom ZOI u Sočiju, za koje je “otišlo” oko 40 milijardi eura, a predviđalo se dvostruko manje.

– Nakon Sočija znamo da smo sposobni organizirati i Svjetsko nogometno prvenstvo kao najveći sportski događaj u svijetu. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da to prvenstvo bude najbolje dosad, a svi će uživati u ruskom gostoprimstvu – izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, koji nogometno prvenstvo tretira kao i ZOI – osobnim projektom.

Najviše će se potrošiti na stadione, naravno. Igrat će se na stadionima u Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanu, Jekaterinburgu, Kalinjingradu, Njižneg Novgorodu, Samari, Saransku, Rostovu i Volgogradu. Finale će biti u Moskvi, na istom stadionu gdje su otvorene Olimpijske igre 1980. godine, samo renoviranom.

Radovi počinju već ovog ljeta i Putin daje osobnu garanciju da će sve biti gotovo prema predviđenim rokovima, a to je šest mjeseci prije početka prvenstva.

VD/VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari