Connect with us

Komentar

VLADIMIR PUTIN POSTAJE CAR BLISKOG ISTOKA, Zapadu se to ne sviđa, zato je i srušen zrakoplov!

Objavljeno

on

Rušenje ruskog vojnog zrakoplova iznad Turske šokiralo je cijeli svijet. Što se točno događa prokomentirao je umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo.

[ad id=”68099″]

“Nakon što su Rusi pokazali tzv, Putinovu ratnu sobu, odnosno urede za integrirano bojište, SAD i zapad su iznenađene onim što su vidjeli da Rusi imaju i ovo rušenje ruskog ratnog zrakoplova je vjerojatno opomena Rusiji da se ‘spuste na zemlju’ sa svojim operacijama u Siriji”  komentirao je, za dnevno.hr, umirovljeni admiral Domazet Lošo današnji incident koji se dogodio na Tursko-Sirijskoj granici.

Rušenje ruskog zrakoplova od strane Turske iznenadio je cijeli svijet. Možemo slobodno reći kako je taj incident pokazao koliko su zapravo daleko otišli sukobi između Rusije i SAD-a koji se na području Sirije igraju igre – tko je jači.

“Rusi su krenuli žestoko, uz pomoć Asadovog režima sve su uspješniji u oslobađanju područja koji su u rukama ISIL-a. Teroristi su počeli bježati u Turski i Europu, ISIl je pred raspadom i ako Putin uspije osloboditi Siriji doći će do potpune promjene strateških pozicija u svijetu i na području Bliskog istoka. To naravno ne odgovara Turskoj i Saudijskoj Arabiji, odnosno SAD-u koji stoji iza njih, pa su odlučili poslati poruku Rusiji rušenjem njihovog zrakoplova.” mišljenja je Lošo.

“Ono što je izgledno da će se dogoditi je da nakon što ‘riješi’ Siriju, Putin ode u pomoć Iraku i time će postati CAR Bliskog istoka” rekao je Lošo.

Naš sugovornik govori kako je sve bilo pomno isplanirano pogotovo kada se vidi da je Turska poslala dva svoja lovca na ruski zrakoplov čiji je primaran posao napadanje strateških ciljeva, znači imali su ga namjeru srušiti. “To se nikada ne radi u takvim situacijama, Turska nije uopće bila ugrožena, bez obzira što su više puta upozorili pilote nikada se ne ide na rušenje aviona”- rekao je Lošo.

“Očigledno je kako SAD gubi ovaj ‘rat’, odnosno nadmetanje s Rusijom, Velika Britanija se polako distancira od svega. Ono što se dogodilo u Parizu pomno je isplanirano kako bi se Francuska uključila u rat, što se i na kraju dogodilo. Mislim da bi mogli očekivati neke nove incidente. Sad treba vidjeti što će biti na današnjem sastanku NATO-a i kako će Putin reagirati.” rekao je  za naš portal admiral Lošo.

Također, naglasio je kako je sve na neki način rat između NATO-a i Rusije, koja je pokazala svijetu da je u najmanju ruku ‘al pari’ sa SAD-om.

“Nadam se da će ovi ‘veliki’ (Rusija i SAD) shvatiti da treba malo stati na loptu i primiriti situaciju. Mislim da nam ne prijeti Treći svjetski rat jer to bi onda bila jedna velika nuklearna katastrofa, a to smatram da se neće dogoditi. Mada je ovako isto izgledalo u ‘predvečerje’ Prvog svjetskog rata.” zaključio je Domazet Lošo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari