Connect with us

Iz Svijeta

Vladimir Putin: Rusija neće slati kopnene snage u Siriju

Objavljeno

on

Ruski predsjednik Vladimir Putin ponovio je kako neće slati kopnene snage da se bore na strani predsjednika Bashara al-Assada i da njihovi sirijski prijatelji to znaju. Uz to, ocijenio je da se Rusija ne utrkuje u naoružanju sa Zapadom, unatoč demonstraciji vojne sile koja je prvi put gađala ciljeve krstarećim raketama s više od tisuću 500 kilometara udaljenosti.
[ad id=”68099″]
Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je u posljednja 24 sata pogodilo 60-ak pobunjeničkih položaja u Siriji te uništilo zapovjedni stožer i skladišta streljiva. Istaknut je i napredak u pregovorima s Pentagonom o osiguranju sirijskoga zračnog prostora kako bi se spriječili izgredi između ruskih zrakoplova i zrakoplova međunarodne koalicije koju vode Sjedinjene Države.

Putin se jučer sastao i sa saudijskim ministrom obrane princom Mohammedom ben Salmanom, o mogućnostima za političko rješenje sukoba u Siriji. ‘Obje su strane potvrdile da imaju slične ciljeve – ne smije se dogoditi da teroristički kalifat preuzme vlast u zemlji’, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Salman je pak podsjetio da je Rijad zabrinut zbog ruske vojne intervencije u Siriji i zbog eventualnog saveza Rusije i šijitskog Irana. Naglasio je da je Saudijska Arabija sklona političkom rješenju sukoba, u kojemu nema mjesta za Assada, velikog saveznika Moskve.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari