Connect with us

Iz Svijeta

Viktor Orban i Vladimir Putin oduševljeni pobjedom Donalda Trumpa

Published

on

Novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu u srijedu stižu čestitke političara iz cijelog svijeta, dok njemački političari kažu da su šokirani i upozoravaju na nesigurnu geopolitičku situaciju nakon ulaska američkog multimilijardera u Bijelu kuću.

Ruski predsjednik Vladimir Putin telegramom je u srijedu čestitao Trumpu na pobjedi na predsjedničkim izborima, izvijestio je Kremlj.

“Putin je izrazio nadu da će se zajedničkim naporima nastojati obnoviti rusko-američki odnosi koji su zapali u krizu, da će se uspjeti nositi s rastućim međunarodnim problemima te tražiti i pronaći učinkovite odgovore na izazove što ih pred sve nas postavlja globalna sigurnost”, stoji u priopćenju Kremlja.

U telegramu je istaknuo i da je siguran kako će konstruktivan dijalog između Moskve i Washingtona poslužiti interesima obiju zemalja.

Na pobjedi je Trumpu čestitao i mađarski premijer Viktor Orban. “Kako dobre vijesti. Demokracija je još živa”, napisao je Orban na svojoj Facebook stranici.

Visoki dužnosnik konzervativne stranke njemačke kancelarke Angele Merkel, Kršćansko-demokratske unije Norbert Roettgen za Deutschlandfunk radio je izjavio kako njemačka vlada nije sigurna što će republikanac Trump napraviti ako pobijedi na izborima.

“Upravo shvaćamo da nemamo pojma što će ovaj američki predsjednik raditi ukoliko glas ljutnje uđe i prevlada u uredu najmoćnijeg čovjeka na svijetu”, kazao je Roettgen, dodavši i kako misli “da smo geopolitički u vrlo nesigurnoj situaciji”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari