Connect with us

Iz Svijeta

Vladimir Putin: Vojni sukob SAD-a i Rusije nitko ne bi preživio

Published

on

Eventualni vojni sukob između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država nitko na Zemlji ne bi preživio, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Mislim da nitko ne bi preživio takav sukob”, odgovorio je Putin na pitanje američkog režisera Olivera Stonea da li bi Sjedinjene Američke Države dominirale u “vrelom ratu” protiv Rusije.

Putin je dodao da je Sjevernoatlantski savez u stalnoj potrazi za neprijateljem kako bi opravdao svoje postojanje, prenosi Tanjug.

“Više ne postoji Istočni blok, nema više Sovjetskog saveza. Zašto, dakle, i dalje postoji NATO? Moj utisak je da, kako bi opravdao svoje postojanje, NATO ima potrebu za vanjskim neprijateljem, postoji stalna potraga za neprijateljem, ili nekim aktom provokacije kako bi se neko imenovao za protivnika.”

Međutim, Putin smatra da postoji nada za normalizaciju rusko-američkih odnosa.

“Nada? Nada uvijek postoji. Sve dok nas ne zakopaju”, odgovorio je Putin.

Portal Variety prenio je da su ruski predsjednik i režiser Stone tokom priprema za intervju gledali poznati igrani film režisera Stanleyja Kubricka Doktor Strangelove ili: Kako sam naučio da ne brinem i zavolio bombu, koji govori o hipotetičkom nuklearnom sukobu između SSSR-a i SAD-a.

List Daily Beast je naveo da je predsjednik Rusije rekao da je Kubrick predvidio neke savremene probleme, čak i sa tehničke točke gledišta, “stvari koje nas nagone da se zamislimo o stvarnim prijetnjama koje postoje”.

“Stvar je u tome da se od tada malo toga promijenilo. Jedina razlika leži u činjenici da suvremeni sustavi naoružanja postaju sve sofisticiraniji i složeniji. Međutim, ideja reaktivne primjena oružja i nemogućnost da se takvi sistemi kontroliraju i dalje su istiniti”, smatra Putin, prenose ruski mediji.

Nakon što su odgledali film, Stone je ruskom predsjedniku poklonio DVD s filmom, nakon čega je Putin otišao.

Međutim, ispostavilo se da je kutija bila prazna. Kada je to otkrio, ruski lider se vratio i pokazao Stoneu da mu je on dao samo omot diska.

Sam disk s filmom producenti američkog režisera su bili zaboravili staviti u kutiju.

“Tipičan američki poklon!”, prokomentirao je Putin.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari