Pratite nas

Komentar

Vladimir Šeks: ‘Pratim itekako što se zbiva, ovo ne sluti na dobro’

Objavljeno

na

Doajen hrvatske politike Vladimir Šeks, koji je sinoć u Zadru predstavio svoju knjigu “1991. moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat” rekao je kako se u knjizi bavi najdramatičnijim razdobljem novije hrvatske povijesti.

[ad id=”93788″]

Dodao je kako ova i slične knjige trebaju biti snažno oružje u borbi protiv krivotvoritelja suvremene hrvatske povijesti. Naglasio je kako se Hrvatska 1991. ne bi obranila ni pobijedila u agresorskom ratu da nije bilo zajedništva. Sada se rade veliki raskoli u hrvatskom narodu. Mi smo 1991. godine pobijedili u Domovinskom ratu, jer je došlo do nacionalne homogenizacije. Svi oni koji danas rade na raskolu hrvatskoga naroda čine kobnu grešku i poruka je to da treba ponovno raditi na novom hrvatskom zajedništvu, rekao je Šeks za Hrvatski radio

Na novinarsko pitanje prati li dnevnu politiku iako sam više nije u aktivnoj politici, Šeks je znakovito odgovorio. Pratim itekako, a da nisam u aktivnoj politici to ne bi rekao, vidjet ćete vrlo brzo da jesam. Može kratak komentar aktualne situacije? Neću u ovom trenutku komenitrati, trebalo bi više vremena. Uglavnom, situacija nije dobra. Nemamo vlast koja kako treba funkcionira. Moraju se ljudi trgnuti, i jedna i druga strana i svi koji upravljaju Hrvatskom, jer ovo ne sluti na dobro, naglasio je Šeks.

O knjizi kao autentičnom svjedočanstvu presudnoga doba za hrvatsku neovisnost, te izvrsnom štivu za povjesničare, govorili su dr. Dinko Čutura i dr. Ante Nazor. Obojica su istaknula kako knjiga obiluje istinitim i vjerodostojnim transkriptima i dokumentima, koji svjedoče o tome u kakvim se okolnostima branila i stvarala neovisna država. Dodali su kako je knjiga odličan odgvor brojnim revzionistima hrvatske novije povijesti, kako u zemlji tako i šire.

Na predstavljanju knjige bili su gotovo svi viđeniji zadarski HDZ-ovci, među njima i gradonačelnik Božidar Kalmeta, kojemu je Šeks inače bio i kum na vjenčanju. U publici su bili i saborski zastupnici iz 1991. Davor Aras i Drago Krpina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Bez 4 zborna područja HVO-a mi danas ne bi imali niti Hrvatsku državu niti Federaciju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska i BiH. Jedinstveno ratište. Hrvatske snage-HV, HVO. Šta tu ne razumiju agitpropovci na partijskim portalima.

 

Glasnović: Zašto je Marksizam koji potiče iz Sotonizma jugozomboidima tako drag?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Davor Ivo Stier: Pavelićev antikomunizam i Titov antifašizam jesu dio naše povijesti, ali ne smiju biti dio hrvatske sadašnjosti i budućnosti

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik i mogući kandidat za novog predsjednika HDZ-a, Davor Ivo Stier, oglasio se povodom Dan sjećanja na žrtve svih totalitnih režima, te upozorio kako svaki istinski demokrat mora odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma

-Danas je Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima. Europski parlament je izabrao ovaj datum, 23. kolovoza, kao podsjetnik na pakt koji su nacisti i komunisti sklopili prije 80 godina. Iako se ta činjenica rijetko ističe u javnosti, na početku Drugog svjetskog rata, od 1939. do 1941., nacisti i komunisti su imali pakt o nenapadanju.

Nacisti su pakt prekršili 22. lipnja 1941. napadom na Sovjetski savez i tek tada je ovdašnja Komunistička partija započela borbu protiv nacizma, fašizma i Pavelićevog režima, stoji u objavi Davora Ive Stiera na njegovoj službenoj Facebook stranici.

Podsjetio je i na aktivnosti kršćanskih antifašista, pogotovo onih u Istri.

-Puno prije komunista, hrvatski kršćanski antifašisti suprotstavljali su se fašistima u Istri. Među njima Antun Milovan, otac biskupa Ivana i bliski suradnik mons. Bože Milanovića, a kojega su komunisti ubili 1945. Danas se prisjećamo Antuna Milovana, blaženog Miroslava Bulešića, kao i svih nevinih žrtava fašizma i komunizma. Njihova žrtva svjedoči o istinskoj ljubavi prema slobodi, o kršćanskom i demokratskom suprotstavljanju svakom totalitarnom režimu i ideologiji. Totalitarizam se ne može opravdati pukim suprostavljanjem drugom totalitarizmu, bez iskrenog zalaganja za slobodu i demokraciju, podsjeća Stier.

Na koncu upozorava kako će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma.

-Zato će svaki istinski demokrat odbaciti totalitarnu ideologiju i propagandu, kako Pavelićevog antikomunizma tako i Titovog antifašizma. Iako međusobno suprotstavljeni, ti su diktatori i njihovi režimi bili negacija slobode. Oni jesu dio naše povijesti, ali ne smiju biti dio hrvatske sadašnjosti i budućnosti. Jer je suverena i demokratska Republika Hrvatska stvorena na temelju volje hrvatskog naroda za slobodom i pobjedom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, zaključuje Stier.

R.H.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari