Connect with us

Komentar

Vladimir Šeks: ‘Pratim itekako što se zbiva, ovo ne sluti na dobro’

Objavljeno

-

Doajen hrvatske politike Vladimir Šeks, koji je sinoć u Zadru predstavio svoju knjigu “1991. moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat” rekao je kako se u knjizi bavi najdramatičnijim razdobljem novije hrvatske povijesti.

[ad id=”93788″]

Dodao je kako ova i slične knjige trebaju biti snažno oružje u borbi protiv krivotvoritelja suvremene hrvatske povijesti. Naglasio je kako se Hrvatska 1991. ne bi obranila ni pobijedila u agresorskom ratu da nije bilo zajedništva. Sada se rade veliki raskoli u hrvatskom narodu. Mi smo 1991. godine pobijedili u Domovinskom ratu, jer je došlo do nacionalne homogenizacije. Svi oni koji danas rade na raskolu hrvatskoga naroda čine kobnu grešku i poruka je to da treba ponovno raditi na novom hrvatskom zajedništvu, rekao je Šeks za Hrvatski radio

Na novinarsko pitanje prati li dnevnu politiku iako sam više nije u aktivnoj politici, Šeks je znakovito odgovorio. Pratim itekako, a da nisam u aktivnoj politici to ne bi rekao, vidjet ćete vrlo brzo da jesam. Može kratak komentar aktualne situacije? Neću u ovom trenutku komenitrati, trebalo bi više vremena. Uglavnom, situacija nije dobra. Nemamo vlast koja kako treba funkcionira. Moraju se ljudi trgnuti, i jedna i druga strana i svi koji upravljaju Hrvatskom, jer ovo ne sluti na dobro, naglasio je Šeks.

O knjizi kao autentičnom svjedočanstvu presudnoga doba za hrvatsku neovisnost, te izvrsnom štivu za povjesničare, govorili su dr. Dinko Čutura i dr. Ante Nazor. Obojica su istaknula kako knjiga obiluje istinitim i vjerodostojnim transkriptima i dokumentima, koji svjedoče o tome u kakvim se okolnostima branila i stvarala neovisna država. Dodali su kako je knjiga odličan odgvor brojnim revzionistima hrvatske novije povijesti, kako u zemlji tako i šire.

Na predstavljanju knjige bili su gotovo svi viđeniji zadarski HDZ-ovci, među njima i gradonačelnik Božidar Kalmeta, kojemu je Šeks inače bio i kum na vjenčanju. U publici su bili i saborski zastupnici iz 1991. Davor Aras i Drago Krpina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari