Pratite nas

Komentar

Vladimir Šeks: ‘Pratim itekako što se zbiva, ovo ne sluti na dobro’

Objavljeno

na

Doajen hrvatske politike Vladimir Šeks, koji je sinoć u Zadru predstavio svoju knjigu “1991. moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat” rekao je kako se u knjizi bavi najdramatičnijim razdobljem novije hrvatske povijesti.

[ad id=”93788″]

Dodao je kako ova i slične knjige trebaju biti snažno oružje u borbi protiv krivotvoritelja suvremene hrvatske povijesti. Naglasio je kako se Hrvatska 1991. ne bi obranila ni pobijedila u agresorskom ratu da nije bilo zajedništva. Sada se rade veliki raskoli u hrvatskom narodu. Mi smo 1991. godine pobijedili u Domovinskom ratu, jer je došlo do nacionalne homogenizacije. Svi oni koji danas rade na raskolu hrvatskoga naroda čine kobnu grešku i poruka je to da treba ponovno raditi na novom hrvatskom zajedništvu, rekao je Šeks za Hrvatski radio

Na novinarsko pitanje prati li dnevnu politiku iako sam više nije u aktivnoj politici, Šeks je znakovito odgovorio. Pratim itekako, a da nisam u aktivnoj politici to ne bi rekao, vidjet ćete vrlo brzo da jesam. Može kratak komentar aktualne situacije? Neću u ovom trenutku komenitrati, trebalo bi više vremena. Uglavnom, situacija nije dobra. Nemamo vlast koja kako treba funkcionira. Moraju se ljudi trgnuti, i jedna i druga strana i svi koji upravljaju Hrvatskom, jer ovo ne sluti na dobro, naglasio je Šeks.

O knjizi kao autentičnom svjedočanstvu presudnoga doba za hrvatsku neovisnost, te izvrsnom štivu za povjesničare, govorili su dr. Dinko Čutura i dr. Ante Nazor. Obojica su istaknula kako knjiga obiluje istinitim i vjerodostojnim transkriptima i dokumentima, koji svjedoče o tome u kakvim se okolnostima branila i stvarala neovisna država. Dodali su kako je knjiga odličan odgvor brojnim revzionistima hrvatske novije povijesti, kako u zemlji tako i šire.

Na predstavljanju knjige bili su gotovo svi viđeniji zadarski HDZ-ovci, među njima i gradonačelnik Božidar Kalmeta, kojemu je Šeks inače bio i kum na vjenčanju. U publici su bili i saborski zastupnici iz 1991. Davor Aras i Drago Krpina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

SPC nije vjerska, nego politička ustanova

Objavljeno

na

Objavio

Vijest kaže kako je srbijanski predsjednik Vučić i u crkvenim krugovima pokušao dobiti saveznike za razgovore s Albancima, ali ni oporba ni SPC ni veći dio srpskog naroda ne pristaje ni na kakve kompromise.

Kad god je riječ o najvažnijim i najosjetljivijim nacionalnim temama s najviše se pozornosti sluša glas Srpske pravoslavne crkve, pa bi neobaviješten promatrač mogao pomisliti da je Srbija izrazito religiozna nacija.

No vjerska odanost Crkvi u narodu gotovo je zanemariva u usporedbi s političkom moći te kultne institucije koja je odigrala sramotnu huškaču ulogu i u agresiji na Hrvatsku.

Beogradski list “Blic” u deset je gradova proveo istraživanje prema kojem “tek svaki sedmi vernik kaže da u crkvu ide redovno, a isti je broj onih koji uopšte ne idu u Božji hram”.

A Arsenije Arsenijević, starješina Vaznesenjske crkve u Beogradu, na čijem području ima 20.000 ljudi, kaže da na nedjeljno bogoslužje dođe oko 200 ljudi, dakle, svaki stoti stanovnik.

I odbijanje suradnje s Vučićem u razgovorima s Kosovom pokazuje staru istinu – Srpska pravoslavna crkva u kojoj vjernika gotovo i nema nije vjerska nego politička ustanova.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Crna Gora je shvatila što je SPC, ali ne i Hrvatska

 

 

Bujica objavila fotografiju: Patrijarh SPC Irinej s četnicima u okupiranom Žitniću kod Drniša!

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Zaposlenici Grada Pule darovali krv, ali ne i Boris Miletić!

Objavljeno

na

Objavio

Grad Pula je, kao društveno odgovorna javna uprava, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i ove godine sudjelovao u akciji darivanja krvi u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi. U akciji koja je organizirana u prostorijama Komunalne palače do 14,00 sati 42 osobe pristupile su darivanju, od kojih je sposobno za darivanje krvi bilo 38 osoba.

Krv je donirao i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji su svojim primjerom doprinijeli hvalevrijednoj akciji.

„Drago mi je što smo dio ove akcije, što ovom humanom gestom, pokazujemo osviještenost o potrebi darivanja krvi“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Gradonačelnik Boris Miletić, usprkos isticanju osviještenosti od strane njegovih najbližih kolega, ipak nije sudjelovao u akciji darivanja krvi, što je vrlo čudno, a posebno kada se uzme u obzir da na službenoj web stranici Grada Pule, povodom akcije darivanja krvi, stoji:

”Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života. Grad Pula zato ovu akciju želi učiniti tradicionalnom te je održati i dogodine povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.”

Gradonačelnik Boris Miletić nije darovao svoju krv, usprkos jasnom isticanju Grada Pule da se tako mogu spasiti tri života. Njegov motiv ostaje nepoznat, pišu Ivijesti.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari