Connect with us

Analiza

Vladin paket od 718 milijuna kuna pomoći potrebitima, izraz je kršćanske solidarnosti

Objavljeno

-

Dok su nas pedantni statističari uz pomoć mainstream medija na dramatičan način  bombardirali viješću da je blagdanska košarica ovog Božića poskupjela za više od 30% u odnosu na prošlu godinu, preko milijun građana Republike Hrvatske, poglavito onih najpotrebitijih s najmanjim primanjima i mirovinama, uključujući obitelji s više djece i stradalnike nedavnih potresa na Banovini, dobili su neočekivan Božićni dar Vlade Republike Hrvatske.

Dok se N1 televizija selektivnim izborom „slučajnih“ ispitanika u javnom prostoru sprda s ovom vladinom božićnicom, koju nitko realan nije očekivao u jeku rasta inflacije i nadolazeće recesije, ipak ima puno više onih koji „poklonjenom konju ne gledaju u zube“, već sa kršćanskom zahvalnošću primaju dar, koji će siromašnijim obiteljima koliko toliko uljepšati blagdane Božića i Nove godine.

Posljednji tjedan Adventa za sve građane Republike Hrvatske počeo je smirujuće i optimistično najavom  ministra gospodarstva Davora Filipovića o drastičnom smanjenju cijena goriva na benzinskim crpkama, pa je unatoč crnim prognozama o nekontroliranom  poskupljenju energenata, cijena benzina pala ispod 10 kuna, što je najniže u gotovo cijeloj EU.

Vladino ograničenje cijena struje i plina do ožujka 2023. začepilo je usta svim zlogukim prorocima, politikantima i teoretičarima urote protiv „napaćenog naroda“, a oni koji žele biti objektivni i afirmativni zasigurno su ugodno iznenađeni odlukama Vlade Republike Hrvatske, koje bez ikakve sumnje spadaju u izraz kršćanske solidarnosti i socijalne osjetljivosti.

Treće mjesto naših nogometnih genijalaca na tek završenom svjetskom nogometnom prvenstvu, na emotivnom planu domoljublja i zajedništva  nacije, jedan je od najljepših Božićnih poklona hrvatskoj obitelji, a blagdanski ulazak Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu, bez ikakve sumnje, u pozitivnom smislu determinirat će desetljeće koje je pred nama. Na kraju ove turbulentne godine u teškim vremenima obilježenim kombinacijom ugroza od covida, potresa i rata u Ukrajini, pred nama je desetljeće još jačeg pozicioniranja Republike Hrvatske u međunarodnom poretku kao ugledne članice svih asocijacija i lidera pozitivnih promjena na prostoru bivše Jugoslavije.

U poziciju lidera „ovih prostora“ smjestile su nas SAD-e nedavnom izjavom Nanci Pelosi prigodom posjeta Zagrebu u okviru Krimske platforme, a povijesni ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu dokaz je komplementarnosti politika EU-a i SAD-a i čvrstog partnerstva s Republikom Hrvatskom. Vlada Republike Hrvatske, svojim strpljivim diplomatskim naporima uljepšala je blagdane i građanima BiH izborivši kandidatski status za ulazak BiH u EU. Imenovanje Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara ogroman je iskorak prema poboljšanju konstitutivnosti Hrvata u BiH i najljepši blagdanski poklon našem narodu u BiH.

Kraj ove godine doista je vrijeme isporuke Vlade Republike Hrvatske, kao dokaz realizacije svih strateških i nacionalnih interesa i predizbornih obećanja. Čak i više od toga! Unatoč svim pokušajima razdora, rušenja i stvaranja klime defetizma, poglavito s Pantovčaka, Republika Hrvatska stabilno na čvrstim nogama ulazi u 2023. s izrazito povoljnim međunarodnim položajem, što nam budi optimizam pred naletom neopravdano proizvedenog malodušja. Hrvatskoj je potreban još jedan mandat stabilne i sigurne vladavine, a u desetljeću koje je pred nama imamo šansu pozicionirati se u zlatnu sredinu najnaprednijih država Europske unije i taj cilj je zasigurno dostižan po svim pokazateljima koji su pred našim očima. Dakako, uvijek se može još bolje i na tome trebamo zajednički raditi, kao jedna velika hrvatska obitelj!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari