Connect with us

Vijesti

Vladina interpretacija hrvatskog grba

Published

on

Na službenim facebook stranicama Vlade Republike Hrvatske objavljena je nova profilna slika, a na pitanje čiji je to grb na slici, Vlada RH odgovara da je to interpretacija hrvatskog grba.

“Objavom novog Središnjeg državnog portala, Vlada Republike Hrvatske predstavila i svoj vizualni identitet, a kao temelj i izvor tog identiteta, koristi se interpretacija hrvatskog grba”, navode iz Vlade RH.

“Grbovi država imaju svoju povijesnu vrijednost i opravdanje, pogotovo kod nacija s dugom i jakom tradicijom monarhijskog uređenja. Tijekom izrade vizualnog identiteta Vlade Republike Hrvatske, oblikovana je i grafički pročišćena te jasno definirana verzija grba Republike Hrvatske”, stoji u pojašnjenju Vlade.

Iz Vlade na facebook profilu odgovaraju kako se time oslobodio prostor za funkcionalno dizajnersko ujednačavanje vizualnog identiteta te vizualna standardizacija svih državnih institucija koje se želi staviti pod jednak vizualni nacionalni nazivnik, a sve sukladno suvremenim komunikacijskim potrebama.

Sadašnji predsjednik RH Ivo Josipović u sklopu svoje prošle predsjedničke kampanje najavio je “crvenu hrvatsku”. Zacrvenila se u međuvremenu na parlamentarnim izborima, a sada i formalno – Vladinom interpretacijom hrvatskog grba.

Pogledajte prilog HRT-a iz prošle kampanje.

narod.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari