Pratite nas

‘Vladina odluka o o uvođenju novih udžbenika je sramotna. Pogoduju nakladnicima!’

Objavljeno

na

”Odluka Ministarstva obrazovanja i sporta o uvođenju novih udžbenika s obzirom na gospodarsku i financijsku situaciju u kojoj imamo 315.000 osoba s blokiranim bankovnim računima i oko 300.000 nezaposlenih nije nikako opravdana, a donesena je najvjerojatnije da bi se pogodovalo nakladnicima kojima ne odgovara da se knjige mogu donirati i nasljeđivati”, navodi Petrov.

bozo petrovNa Facebooku je gradonačelnik Metkovića Božo Petrov oštro kritizirao Vladu. Njegov komentar pročitajte u cijelosti.

Odluka Ministarstva obrazovanja o uvođenju novih udžbenika je sramotna. Svjesni smo financijske situacije u kojoj se nalaze roditelji naših osnovaca i srednjoškolaca, kao i opterećenja koje im predstavlja kupnja novih udžbenika, posebno u onim obiteljima gdje ima više djece. 

Odluka Ministarstva obrazovanja i sporta o uvođenju novih udžbenika s obzirom na gospodarsku i financijsku situaciju u kojoj imamo 315.000 osoba s blokiranim bankovnim računima i oko 300.000 nezaposlenih nije nikako opravdana, a donesena je najvjerojatnije da bi se pogodovalo nakladnicima kojima ne odgovara da se knjige mogu donirati i nasljeđivati.

Kada je Ministarstvo već donijelo ovakvu sramotnu odluku, trebalo je samo isfinancirati nove udžbenike barem osnovnoškolcima jer čl. 66 Ustava kaže da bi osnovnoškolsko obrazovanje trebalo biti besplatno i svima dostupno. Mnoge jedinice lokalne samouprave nemaju financijske mogućnosti isfinancirati roditeljima kupnju novih udžbenika, kao što to može npr. Grad Zagreb, što roditelje i obitelji u Hrvatskoj stavlja u nejednak položaj.

Kako bi pomogli obiteljima s četvero i više djece u Metkoviću će prodati gradski auto. U Zagrebu je Milan Bandić petu godinu za redom počeo podjelu besplatnih udžbenika za osnovnoškolce i dio za srednjoškolce.

Matija Posavec, međimurski župan odličan je primjer kako se brine za djecu koja se školuju, naime on prodaje županijsko zemljište da bi učenicima osigurao besplatne knjige za školu.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari