Pratite nas

Komentar

Velimir Bujanec: VLADO MILANKOVIĆ – HEROJ, A NE ZLOČINAC!

Objavljeno

na

VLADO MILANKOVIĆ – HEROJ, A NE ZLOČINAC! Ošamario Arkana i “hrvatski” sud mu povisio kaznu!

SISAK – sa generalom Vladom Milankovićem, ratnim zapovjednikom specijalaca i časnim čovjekom kojem Siščani duguju slobodu, a on je nepravedno zatočen i osuđen na čak 10 godina zatvora – po zapovjednoj odgovornosti i na temelju lažnih svjedočenja Bajićevih “pokajnika” i “zaštićenih svjedoka” koje su brifirale srpske službe i hrvatski izdajnici.

Milanković je uhićen kada i Brodarac – u vrijeme Vlade Jadranke Kosor, a isti ministar pravosuđa i sada je sjeo u istu fotelju…

Nevjerojatno, ali istinito: Vlado Milanković zarobio je Arkana kod Dvora na Uni, a “hrvatski” Vrhovni sud povisio mu je kaznu sa 8 na 10 godina – zato jer ga je ošamario! Kukavica Arkan tada mu je u sisačkom pritvoru rekao: “Nemoj bre, imam decu!” Arkana su specijalci odveli za Zagreb, a Manolić i Boljkovac su ga pustili… Vlado Milanković je danas u hrvatskom zatvoru, a Ustavni sud još riješava njegov slučaj.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari