Vlaho Orepić napao Ustavni Sud – Andrej Plenković ga javno osudio

5

Slučaj ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića koji je u razgovoru za Globus napao suce Ustavnog suda na početku sjednice Vlade komentirao je premijer Andrej Plenković.

Orepić je izjavio da je Ustavni sud najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti te kako je vrijeme da preda kolektivnu ostavku. Za optužbe o korupciji nije iznio dokaze.

“Riječ je o izravnom napadu na Ustavni sud. Ja kao premijer i Vlada trebamo se vrlo jasno ograditi od tog intervjua koji na neprimjeren način ustavmne suce kako najvišu ustavnu instituciju u državi i ruši povjerenje građana u Ustavni sud.

Taj intervju ne predstavlja službenu politiku Vlade”, kazao je Andrej Plenković na početku sjednice Vlade dodajući da je jučer “obavio razgovor” s Orepićem i “upozorio ga da takve izjave ne mogu dolaziti od članova Vlade”.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je za Jutarnji list kako su suci Ustavnog suda poslali su pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora Boži Petrovu i zatražili njihovo očitovanje o javno iznesenim stajalištima i napadima ministra Orepića.

Šeparović kaže kako ne zna ni za jedan takav ili sličan slučaj u svijetu – da netko, i to još član Vlade, tako napadne jednu instituciju.

facebook komentari

 • Amigo

  U politici javni ukor i ograđivanje , znači da je premijer zatražio ostavku, a ako u prihvatljivom roku ne bude ostavke, znači smjenu.

 • Valentina Zdravka

  To svi razumiju osim BALKANCI …pa vidjet cemo sta to smjera g. Orepic ! Tko tu koga rusi i jesu li cuprijasi shvatili da bi im nakon poziva… sa SDP-om bilo bolje pa nam opet spremaju izbore? grrrrrrrr

 • Plavac Plavi

  Da, glavno je pitanje-Je li Orepić “glasnogovornik” Petrova i MOST-a!?

 • Sivooki

  Budali je more do koljena… nikako ga ne mogu staviti u ulogu “nečijeg pijuna”, jer je on dovoljno šupalj da to sam zalaje, misleći da je ne znam što jer je “preživio” u “novoj vladi”…
  A što reći za Pljunkija koji skida jednog Hasanbegovića , a ostavlja gimnastičara… Skoro da čovjek bude zlurad… da se ne radi o zemlji koja je plaćena strahovitom cijenom…

 • Sivooki

  Dovoljno su blentavi da mogu i sami i u nečije ime.