Connect with us

Politika

Vlaho Orepić napao Ustavni Sud – Andrej Plenković ga javno osudio

Objavljeno

on

Slučaj ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića koji je u razgovoru za Globus napao suce Ustavnog suda na početku sjednice Vlade komentirao je premijer Andrej Plenković.

Orepić je izjavio da je Ustavni sud najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti te kako je vrijeme da preda kolektivnu ostavku. Za optužbe o korupciji nije iznio dokaze.

“Riječ je o izravnom napadu na Ustavni sud. Ja kao premijer i Vlada trebamo se vrlo jasno ograditi od tog intervjua koji na neprimjeren način ustavmne suce kako najvišu ustavnu instituciju u državi i ruši povjerenje građana u Ustavni sud.

Taj intervju ne predstavlja službenu politiku Vlade”, kazao je Andrej Plenković na početku sjednice Vlade dodajući da je jučer “obavio razgovor” s Orepićem i “upozorio ga da takve izjave ne mogu dolaziti od članova Vlade”.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je za Jutarnji list kako su suci Ustavnog suda poslali su pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora Boži Petrovu i zatražili njihovo očitovanje o javno iznesenim stajalištima i napadima ministra Orepića.

Šeparović kaže kako ne zna ni za jedan takav ili sličan slučaj u svijetu – da netko, i to još član Vlade, tako napadne jednu instituciju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR