Pratite nas

Događaji

Vlaho Orepić smijenio šefa krim policije Vitomira Bijelića

Objavljeno

na

Nakon smjene šefa Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) Marija Bertine nastavljene su smjene u policiji.

[ad id=”93788″]

Kako neslužbeno saznaje jutarnji list iz policijskih izvora, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u četvrtak se zahvalio na suradnji načelniku Uprave kriminalističke policije Viti Bijeliću.

Kadrovskih će promjena u policiji biti još, a najkrupnije nakon preustroja MUP-a.

Prema izvoru Jutarnjeg lista, smjene u kriminalističkoj policiji su prve na redu i ne čekaju novi ustroj zato što Orepić smatra da su kriminalisti kralježnica sustava i da je njihov rad prioritetan. Tko će biti nasljednici smijenjenih Bertine i Bijelića nismo saznali, osim da se ozbiljno spekulira da bi na jednu od tih funkcija mogao biti postavljen Ante Orlović, nekadašnji načelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije koji je u vrijeme Vlade Ive Sanadera, kad je Karamarko došao za ministra policije, premješten u Policijsku akademiju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari