Connect with us

Kronika

Vlasnik kafića o nesreći: ‘Josipović mi je učinio 4000 eura štete, curama koje su pale nije se ni obratio. Zašto nije kočio?‘

Objavljeno

-

index

rošle je večeri, koju minutu iza 22 sata, Ivo Josipović udario u terasu Caffe bara Kolaž u Amruševoj ulici u centru Zagreba, a danas je, samo za Jutarnji, vlasnik kafića Željko Drmić detaljno ispričao što se sve dogodilo.

Drmić svjedoči kako je Josipović vozilom srušio tri od šest stolova i stolce, a za stolovima pored sjedile su dvije buduće studentice koje su u Zagreb došle zbog prijemnog ispita na fakultetu.

– Ova ulica je mala, mirna i nije prometna, tu se vozi maksimalno 30, tako da do sada nije bilo problema. Iskreno, nije mi jasno kako on nije vidio terasu koja se prostire na dva parkirna mjesta. Na uglu Petrinjske i Amruševe gradi se hotel i već su oni zauzeli jedan trak, sigurno duljinom barem 50 metara. On je zapravo vozio po dijelu koji je predviđen za parkiranje vozila, to niti nije vozni trak. Ne znamo je li bio na mobitelu ili slično, izašli smo tek kad se čula silina udarca i kad se željezo počelo savijati – prepričava Jutarnjem vlasnik kafića.

Budući da je policija stigla brzo, Drmić nije odmah uspio vidjeti što je sve uništeno na terasi i o kolikoj se šteti radi pa je od oka rekao da se radi o možda dvije tisuće eura.

– Uništio mi je tri stola, šest stolaca, polomio blokove na kojima je terasa jer oni nisu predviđeni za auto, time mi je uništena i statika terase. Budući da su stolovi od teškog željeza, jedan se dio odlomio i slomio gostu kotač na biciklu pa i to sad ja moram nadoknaditi. Mislim da je na kraju šteta približno četiri tisuće eura – govori Drmić.

Josipović je u startu rekao da će nadoknaditi štetu, ali konkretan dogovor nisu postigli. Dapače, Drmić je bio taj koji je njega naknadno zamolio za kontakt kako bi se mogli čuti narednih dana.

– Na teren je izašla prometna policija, sad ja trebam dobiti zapisnik policijskog očevida koji će doći tek za dva, tri tjedna. Tek po očevidu trebao bih vidjeti koje je Josipovićevo osiguranje i onda oni moraju izaći na teren i vidjeti štetu. Stvar je u tome što ja ne mogu držati terasu i lokal toliko dugo u ovom stanju, moramo normalno raditi – na mukama je vlasnik.

Danas će, kaže, razgovarati sa svojom odvjetnicom, a onda će nazvati Josipovića i saznati podatke o njegovu osiguranju kako bi se ipak procedura ubrzala. Najviše ga muči što osiguranje vjerojatno neće priznati sve nanesene štete.

Drmiću je, kaže, ipak najviše žao studentica koje su se došle opustiti prije stresnog prijemnog, a na kraju su ovo doživjele.

– Cure su mlade, došle su u Zagreb jer imaju prijemni. Pale su na pod od udarca i šoka. Ja sam ih odmah ponudio vodom i pitao ih trebaju li hitnu pomoć. Josipović im se nije ni obratio dok nije vidio da smo svi oko njih. Jednoj je došla i mama, razgovarala je s Josipovićem – prisjeća se Drmić.

Za Josipovića naglašava kako je sve vrijeme bio korektan, nije bio neugodan niti je imao ružne komentare.

– Nemam ga zašto napadati jer nije vidio, čudno mi je samo što nije kočio. Neobično mi je što su mu alkotest radili naknadno, sa strane i pokazao je nula promila – kaže Drmić za kraj.

Ivo Josipović se zabio u ogradu kafića u centru Zagreba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas