Connect with us

Kronika

‘Vlasnik uglednog vukovarskog restorana bio je gospodar života i smrti u četničkom logoru’

Objavljeno

on

“I dokle može sezati ljudska hladnokrvnost da krojač naših sudbina koji je okaljao ruke i gledao svoje ponižene sugrađane sada poziva u svoj restoran posjetitelje Sajmišta, Ovčare, vukovarske bolnice i svih onih mjesta o kojima on najbolje zna. Još bi pored svega na Vukovaru i zaradio. Muka mi je od toga”, žali se bivša logorašica

[ad id=”68099″]

Apsurdima koji svakodnevno pristižu iz Vukovara ne vidi se kraj. Najnovije informacije koje nam pristižu iz Grada-heroja svjedoče o nevjerojatnim mogućnostima koje su se otvorile svima onima koji su abolirani i kojima je oprošteno djelovanje protiv države čije blagodati sada uživaju.

Restoran “Dunavska golubica” jedan je od poznatijih vukovarskih restorana koji je poznat po raznim domjencima i prijemima za gradsku vlast. Jedan je to od privilegiranih restorana koje nezaobilazno posjećuje i toplo preporuča i gradonačelnik Željko Sabo. Ovo je ujedno i restoran kojeg se spominjalo  prilikom sramotnog ponašanja ministra Jakovine koji je tamo u pratnji političke svite pušio unatoč uvedenoj zabrani. Ipak, grijeh ministra Jakovine zanemariv je spram grijeha vlasnika ‘Dunavske golubice’.

Velepromet3– Bila sam mlada djevojka kada sam zajedno sa svojom obitelji zarobljena na Sajmištu nakon čega smo završili na Veleprometu. Siniša Zekanović, sada vlasnik poznatog restorana u Vukovaru, tada je bio u srpskom štabu teritorijalne obrane. Bio je jedna od glavnih faca jer je on odlučivao tko će ostati, a tko otići. On je taj koji je dijelio propusnice za spašavanje života i izlazak iz Veleprometa. Sada je on u vlasništvu restorana ‘Dunavska golubica’ koji je u milosti gradskih vlasti i gradonačelnika Željka Sabe koji mu je, po našim saznanjima, u koncesiju dao i gradsku plažu bez javnog natječaja. Da apsurd bude veći, Zekanović priželjkuje da mu u restoran dođu i gosti memorijalnog centra, turisti koji žele iz prve ruke čuti i vidjeti o vukovarskim patnjama – žali se Vukovarka, bivša logorašica koja sve teže trpi susrete s bivšim mučiteljima u svom gradu.

Ime Siniše Zekanovića nalazi se i na spisku ratnih zločinaca, pa ukoliko je uistinu riječ o njemu, posjetitelji o užasima Vukovara mogu čuti iz prve ruke, od vlasnika restorana ‘Dunavska golubica’.

– Nemam ja problem s tim, radim i živim svoj život, ali se čudim kako on nema problem s tim. I dokle može sezati ljudska hladnokrvnost da krojač naših sudbina koji je okaljao ruke i gledao svoje ponižene sugrađane sada poziva u svoj restoran posjetitelje Sajmišta, Ovčare, vukovarske bolnice i svih onih mjesta o kojima on najbolje zna. Još bi pored svega na Vukovaru i zaradio. Muka mi je od toga – završava svoju priču nekad zatočena Vukovarka kojoj je propusnicu izdao upravo Siniša Zekanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari